Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

  

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nimi: Ra.Ra Mania Insomnia Om./Kas.: Maikken, Ra.Ra
Kutsumanimi: Inna Asuintalli: KhtRaRa
Ikä: 31.8.2013 (5v.) Tekijä: Maikken
Rotu: Selle Français Rekisterinumero: SKPR-14845
Väri & Merkit: Ruunikko, pyrstötähti Paras kaveri: Sonya
Sukupuoli: Tamma Painoitus: Koulutetaan

KO: HeB   YE: 50 cm   RE: 40cm   ME: -

 

KUVAGALLERIAAN

KUVAGALLERIA 2

 


Luonne

Hoitaessa Inna on utelias ja nuoresta iästä huolimatta erittäin rauhallinen.Inna seisoo paikallaan nätisti kiinnisidottuna tai käytäväketjuissa, karsinassa hiukan kävelee ympäriinsä ja tutkii innoissaan esimerkiksi harjaämpärin pohjaa myöten.Inna osaa olla hiukan tammamainen välillä mutta näyttää yleensä vain nyrpeää naamaa jos jokin ei ole tamman mielestä mukavaa.Uusien asioiden tapahtuessa Innan nuori ikä pääsee esille ja tamma muuttuu epäileväksi ja voi koittaa säntäillä ja peruutella, kuitenkin rauhoittavalla äänensävyllä ja silittelyllä tamma rauhoittuu nopeasti.Varustaminen onnistuu jo oikein näppärästi, kuolainten ottaminen on välillä tamman mielestä hieman hankalaa ja yleensä ennen remmien kiristystä Inna vispaa päätä ylösalas nopeasti, tapa luultavasti lähtee tamman kasvaessa ja tottuessa suitsiin vielä paremmin.Tarhassa Inna on tammoista eläväisin ja loikkii ja riehuu minkä pystyy jos tammalla on patoutunutta energiaa.Tulee portille innokkaasti hakijaa vastaan yleensä ripeässä ravissa hirnahduksen kera.Yksin Inna ei viihdy ulkona - tamma tykkää hyppiä lankojen yli eikä tarvitse siihen paljoakaan motivaatiota, tylsä tarhakaverikin saa tamman jättämään aidatun alueen ja etsimään uusia seikkailuja talliympäristöstä.Vapaanaollessaan kuitenkin antaa kiinni ihmiselle hetkenpäästä eikä karkaa hirveän kauas.

Taluttaessa Inna on hieman haastava välillä jousijalkojensa takia.Pirteä ja reipas yleensä, tuulisella tai kylmällä säällä vielä pirtsakampi ja tamma tekee välillä ihan ihmeellisiä loikkia vähän jokaiseen suuntaan.Inna on kuitenkin kaikesta huolimatta oikein fiksu nuori taluttaa ja ei aiheuta sen isompia vaaratilanteita kenellekkään.Ravissa keskittyy enemmän taluttajaan ja harppoo isoja askeliaan eteenpäin taluttajan vierellä.Taluttamista kuitenkin treenataan vielä useasti kentällä erilaisten tehtävien kera ja tamman varmuus kasvaa joka kerralla ja oppivan luonteensa takia Inna kehittyy joka kerralla hieman.

Ratsastaessa Inna on vielä hyvin raaka.Inna taitaa perusaskellajit, pysähdykset, erilaiset ratsastusradan tiet sekä peruutuksen.Inna on reipas ja oppivainen mutta hiukan vielä hämmentynyt koko touhusta, tamma voi näyttää vielä isoja ja vahvoja reaktioita asioista mitä ollaan jo harjoiteltu useammin.Inna kantaa itseään vielä aika matalasti ja selättömästi mutta iän ja lihasten kehittyessä tammasta tulee säännöllisellä treenillä oikein näppärä kenttähevonen sukunsa puolesta.Nuori tamma osaa olla myös vaikea joinain päivinä ja säntäilee ja säpsyy jokaista asiaa jolloin ratsastus kannattaa jättää välistä kokonaan ja koittaa maastakäsin saada tammaa rauhalliseksi ennen kuin kiipeää selkään.Inna on oppinut pakoilemaan apuja hiukan pystyynnousemisella ja myös pukittaminen on tamman rituaaleihin kuuluva tapa välillä, ison koonsa takia nämä eivät tunnu kovin mukavilta, tamman selässä pitää kuitenkin pysyä sinnikkäästi ettei Inna opi tiputtamaan ratsastajaansa aina kun jokin ei ole mieluisaa.Kuitenkin peruskiltti tamma luonteeltaan ei halua ihmistä millään tavalla vahingoittaa.Kouluratsastus on hyvin alkeellisessa vaiheessa mutta eri lajeista tamman vahvin tällähetkellä.Innan kanssa ei vielä HeC asioita pidemmälle olla edetty mutta hiljaa hyvää tulee! Esteitä Innalla on menty jonkinverran, tamma tykkää selkeästi hypätä vaikka esteet ovatkin joskus hiukan pelottavia.Ääntä käyttämällä Inna yleensä menee kuitenkin yli, turha potkiminen saa tamman vain paniikkiin.Pienet radat onnistuvat tammalta ravissa oikein hyvin, sarjoja ollaan menty jo laukassa ihan menestyksekkäästi.Maastossa Inna on hieman säpsy mutta oikein hyvinkäyttäytyvä nuoreksi tammaksi.Yksin pärjää ihan hyvin, tarvitsee paljon rohkaisua ratsastajalta ja käynnissä tamma on rauhallisin maastopoluilla.Ravissa ja laukassa voi alkaa säntäilemään ja riistäytyä hetkellisesti käsistä jos jostain kuuluu isompi rasahdus.Porukassa Inna on varmempi ja luottaa muihin hevosiin.Maastoesteitä Innalla ei ole vielä hypätty.

 


SUKUTAULU

i Fn Ra.Ra Artificial Intelligence ii K.R Pelottava Pontso iii K.H Mistral
iie Ra.Ra Odessette
ie Ra.Ra Something Shy iei FnAP Ventóu Nucancé
iee Fn Ra.Ra Champagne Showers
e Strangely Beautiful ei ? eii ?
eie ?
ee ? eei ?
eee ?

 


JÄLKELÄISET

-t.Ra.Ra Incendia     i: Ra.Ra Collectionneur

           -o.Ra.Ra Obliviate    i: Ra.Ra Collectionneur            

 


KISAKALENTERI

Laji Tuomari & Paikka Sijoitus
VIR.Näyttelyt: Tammat Joey, MOONLIT 2017 1/8 66,3/70p - BIS1,LKV1,MVA-sert,JS
VIR.Näyttelyt: Tammat Taija, Jompparit 2017 4/8 63,9/70p LKV4,KUMA,JS
VIR.Näyttelyt: Tammat Solku, Skh-foorumi 5/10 61,6/70p - KUMA,JS
VIR.Näyttelyt: Tammat Taija, Winter Event 2018 2/10 62,8/70p - LKV2,irtoSERT,JS
Este: Frosty Clear Round 40-50m Winter Event 2018 HYL. (luokan ulkopuolella)
     
     
     
     

Saavutukset: BIS1, MVA-sert, irtoSERT, KUMA x 2,  JS x 4

 


ARVOSTELUT

-Tapaus: Kivan pirteän näköinen nuori! :) Tamman pään suora profiili ja kauniisti sekä tasaisesti kaartuva kaula tuovat selkeää ranskanpuoliverisen ulkonäköä. Muutenkin hevosen yleinen ulkonäkö ja väritys on hyvin tasapainossa, eikä paljoa silmiin pistäviä epäkohtia ole. Tosin hevosen tummennoksiin kaipaisin hieman luonnonmukaista vaihtelevuutta silmien kohdalta, sillä ne näyttävät juuri silmän vieressä loppuvan kuin seinään. Tammamaisuutta ulkonäössä on sopivasti ja niskan linja päätä kohti etenee tasaisesti.
Ompeleet näyttävät olevan kaikkiiaan siistit. Korvat asettuvat hyvin oikealle paikalle ja ovat sopivan kokoiset. Silmät näyttävät hieman huolimattomasti kiinnitetyn oloisilta, sillä toisen silmän reunat hieman repsottavat kun toisella puolella taas silmään käytetty materiaali on rypistynyt. Sieraimet ovat taas siistimmän oloiset sekä symmetriset. Harja on omaan silmääni liian paksu, kun on puoliverisestä kyse, mutta näyttää siistiltä ja tasaiselta. Innan jouhet voisivat kyllä myös alkaa hieman lähempää niskaa ja otsaharjaa, sillä tuo suuri kalju kohta antaa hieman keskeneräisen vaikutelman.Yleisesti ottaen kaunis ja hyvin valmistettu tamma muutamaa itseä häiritsevää kohtaa lukuunottamatta.

 

-Kiiapa: Rotuleima erinomainen, Inna omistaa selkeät puoliverimaiset piirteet ja lähempää tarkasteltaessa myös ranskalaisen puoliverisen tyypilliset ominaisuudet pääsevät esiin. Sukupuolileima myös erinomainen, siitä ei voi kiistellä. Kaunis kaareva kaula, rodunomaisen pitkä. Pää voisi olla hieman pienikokoisempi, on kumminkin suhteellisen sopusuhtainen kaulaan verratessa. Pään alalinjan muodot selkeät, vaikka itse toivoisinkin leukaperästä vielä hieman selkeämpää. Liittymäkohta varsin hyvä, selkeä ja sopivan syvä. Alahuuli sopiva, ei siis liian paksu eikä ohut. Suun syvyys hyvä ja se on tiivis. Kaunis turpa. Profiili rodunomainen. Rodunomaisesti hieman karkea, mutta kumminkin suora nenäpii! Kaunis merkki, johon alahuulessa ja leukaperässä olevat pienet laikut sopivat loistavasti ja antavat hevoselle yksilöllistä leimaa. Korvat kaatuvat hieman taaksepäin ja ovat aika suuret, mutta muoto aito ja paikka hyvä. Kauniit tammamaiset silmät, joiden koko sopusuhtainen ja paikka oikein mainio. Sieraimet ovat myös kaikin puolin hyvät. Tummennokset loistava lisä, toivoisin niistä kumminkin hieman tasaisempia ja silmien ympärillä olevan rengasmaisen kohdan olisin täyttänyt värillä myös. Ompelujälki siistiä, hevonen on kumminkin hieman vino. Kaiken kaikkiaan kaunis ja rodunomainen puoliveritamma!

 

 

©2020 Ra.Ra - suntuubi.com