Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

       

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nimi: Rajaportin Neilikkaneiti Om./Kas.: Maikken, Ra.Ra
Kutsumanimi: Nelli Asuintalli: Ra.Ra
Ikä: 1.9.2006 [12v] Tekijä: Maikken
Rotu: Suomenhevonen Rekisterinumero: SKPR-11509
Väri & merkit: Kanelinrautias,kuonopilkku & tähti Paras kaveri: Heta
Sukupuoli: Tamma Painoitus: Yleis

 KO: HeA   -   YE: 80cm   -   RE: 70cm   -   ME: 50cm

KUVAGALLERIAAN

 


Luonne

Hoitaessa Nelli on erittäin herttainen! Tamma katselee hoitajan toimia korvat hörössä ja kerjää rapsutuksia tökkimällä kevyesti hoitajan kättä.Helppo varustaa eikä vierasta mitään, reipas tamma jota uudetkaan asiat ei hetkauta.Joskus Nellillä on kränäpäiviä mutta ei ikinä purisi hoitajaa vaan yleensä silloin seisoo karsinassa hiukan apean näköisenä korvat kevyesti luimussa.Tarhassa tykkää juoksennella Francescan kanssa sekä muiden suokkien, antaa silti hyvin kiinni kun kutsuu nimellä luokseen.

Taluttaessa ei ongelmia, Nelli kävelee taluttajan pyytämää tempoa vierellä eikä sitä kiinnosta hirveästi ympärillä tapahtuvat asiat.

Ratsastaessa hiukan laiskahko mutta pyytäessä etenee hyvin eteen! Nelli on erittäin nöyrä ja haluaa miellyttää ratastajaa olemalla niin hieno kun osaa jos ratsastaja painelee oikeita nappeja.Kantaa selässä myös aloittelevampia ratsastajia hyvin mutta hiukan kokeneempi ratsastaja saa tammasta enemmän irti.Ei vikuroi mutta joskus laukassa pieni hypähdys on ihan normaalia.Kouluratsastus sujuu hienosti, hieman ehkä kanoottimaisen olemuksensa takia ei taivu hirveän vaikeisiin liikkeisiin, perustreeniin tamma kuitenkin soveltuu mainiosti.Tykkää mennä pohkeenväistöä ja tekisi sitä mielellään vaikka koko tunnin! Laukka hieman suokkimaisen kömpelöä, välillä kompuroi omiin jalkoihiin mutta jatkaa silti korvat hörössä matkaa eikä ole moksiskaan omista toilailuistaan.Esteitä tykkää mennä hiukan reippaampaa tahtia ja keskikokoiset korkeudet ovat Nellin mielestä sopivia, isommat esteet eivät ole tamman juttu sinäänsä vaikka niitäkin hyppää kunhan ratsastaja osaa rohkaista Nelliä.Laukan vaihtaminen esteen päällä on vielä välillä hieman hakusessa ja tamma ei aina itse tajua laukkaansa korjata joten ratsastajan kannattaa olla skarppina.Ottaa myös sarjoilla helposti turhan askeleen jolloin saattaa puomit kolista ja jopa koko heppa olla turvallaan esteen seassa..yritteliäs tamma kaikkea lukuunottamatta! Maastossa varma ja kotonaan - yksi lisäys taas suokkilaumaan joka ei hötkyile turhaan poluilla.Reipas ja kuuliainen ja nauttii täysin siemauksin poluilla ravailusta.Maastoesteillä ei ongelmaa.

 


 
SUKUTAULU
 
i: kep mva fnKoutan Akrobaatti ii: Aaturin Kultahippu
ie: Pukkilaukan Kapinahenki
e: Rajaportin Vunderbaumi ei: Rajaportin Marsalkka
ee: Rajaportin Hellanlettas

 


JÄLKELÄISET

 

 -t.Rajaportin Aamu-utu       i:?                            

-o.Tähti-Kullervo                i:Rajaportin Autsaideri

-o.Rajaportin Vävykokelas   i:Kuunvarjon Valveuni

             -o.Rajaportin Kuokkavieras   i:Kuunvarjon Valveuni  

                                                              -t.Rajaportin Ensi-Lempi       i:Rajaportin Aarnihonka 

                              -t.Rajaportin Maitokahvi       i:Rajaportin Fanfaari                    

 

 


KISAKALENTERI

Laji Paikka & Tuomari Sijoitus
     
     
     
     
     
     
     
     
     

Saavutukset:-

 


ARVOSTELUT

-Piia:Nellin sukupuolileima on hyvä, pää tammamainen ja muutenkin tamman ulkonäkö kokonaisuudessaan on hyvä. Pään muodot ovat myös hyvät. Turpa ja kaula on hyvässä suhteessa rotuun ja sukupuoleen nähden. Silmät ovat eloisat ja korvat hyväässä asennossa ja hyvässä kohdassa, ehkä aavistuksen verran edestä katsottuna oikea silmä on alempana -voi tosin johtua kankaasta. Ulkonäöllisesti hän näyttää hyvin tehdyltä, ei repsottavia lankoja taikka korvia, saumat ovat siistit ja harja vaikuttaa hyvin kiinnitetyltä.Hinta-arvio 30-60e Arvosana: 9

-Katatu: Sukupuolileima on täydellinen, samoin rotuleima. Pään muodot on oikein hyvät, mutta leukaperä saisi olla hieman syvempi. Kaula on kaikin puolin hyvä, korvat on oikeilla kohdilla ja hyvän muotoiset. Silmät on oikean muotoiset, mutta hieman liian edessä. Sieraimet ovat liikaa kallellaan taaksepäin ja ne saisivat olla isommat. Harja on hyvän mittainen ja tuuhea. Merkit on siististi kiinnitetty. Kokonaisuudessaan oikein hieno Suomenhevonen.Kouluarvosana: 9+ Hinta-arvio: 45-50€

 

©2020 Ra.Ra - suntuubi.com