Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

                                                                                                                                             

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nimi:  FnRa.Ra Genuine Perfection Om./Kas.: Maikken, Ra.Ra
Kutsumanimi: Francesca Asuintalli: Ra.Ra
Ikä: 27.4.2011 [6v] Tekijä: Maikken
Rotu: Selle Français Rekisterinumero: SKPR-11508
Väri & merkit: Kimo, - Paras kaveri: Nelli
Sukupuoli: Tamma Painoitus: Yleis,kouluratsastus

KO: HeA   -   YE: 70cm   -   RE: 50cm   -   ME: 40cm

KUVAGALLERIAAN

 

 

Luonne

Hoitaessa vielä kovin utelias ja arvaamaton nuori tamma.Ei ole tottunut kaikkeen uuteen vielä ja tammasta voi saada aika vahvojankin reaktioita vielä esimerkiksi varustaessa.Francescalla on kovin herkkä pää eikä anna harjata hirveän helposti.Saattaa näykkiä ja näyttää hapanta naamaan.Francescasta löytyy kuitenkin kiltimpi ja herttaisempi puoli aina välillä.Tarhassa viihtyy parhainten mumminsa Ginan kanssa mutta suokkitamma Nelli kuuluu myös Francescan ystäviin.Ei aina anna kiinni ensimmäisellä yrittämällä mutta kyllä tamman saa aina tarhasta otettua jonkin ajan päästä.

Taluttaessa vielä hiukan varsamainen, heiluttelee päätä ja jalkoja minne sattuu mutta pysyy narussa ihan nätisti siitä huolimatta.Tamma säikähtää helposti korkeita ääniä ja silloin voi riistäytyä irti, onneks talli on tamman mielestä turvallinen paikka joten suuntaa sinne aina pää neljäntenä jalkana!

Ratsastaessa nuori tamma osaa jo kantaa ratsastajaa ihan suhteellisen mallikkaasti selässä! Käynti onnistuu jo mutkattomasti sekä voltit,ympyrät ja pysähtymiset.Peruutus ja muut hieman tarkkuutta vaativat liikkeet onnistuvat jo lyhyissä harjoitusväleissä.Ravityöskentely on tämän tamman kanssa oikein kivaa, Francesca omaa joustavan ja rennon ravin! Laukassa vielä hieman arvaamaton ja voi ottaa omia lähtöjään tai pukitella.Hyvinä päivinä kuitenkin oikein kiva työstää laukassakin.Esteillä kuumuu ja on hyvin tarkka ratsastajan avuista.Todellinen herkkis jos tamman mielestä vaikka ratsastaja kääntää liian aikaisin/mahduttaa vielä yhden askeleen enne estettä niinkun kuuluukin/tms. saattaa helposti vaihtaa ristilaukalle tai heittää pukit ja ryhtyä varsin hankalaksi. Pienemmillä esteillä pysyy ihan hyvin hanskassa, isompia menty vasta todella vähän.Maastossa pöhkösäikky..yksin ei kannata siis lähteä vielä hyvin kokemattoman Francescan kanssa.Porukassa kuitenkin ihan mukava jos kestää minuutin välistä säpsähtelyä.

Muuta: Francescan virallisen nimen eteen liitettiin 29.8.2016 Fn-liite (tarpeeksi hyviä sijoituksia virallisista näyttelyistä).

 


 
SUKUTAULU
 
i: K.R Pelottava Pontso ii: KH Mistral
ie: Ra.Ra Odessette
e: FnRa.Ra Something Shy ei: FnAP Ventóu Nucancé
ee: FnRa.Ra Champagne Showers

 


JÄLKELÄISET

 


KISAKALENTERI

Laji Tuomari & Paikka Sijoitus
VIR.Näyttelyt: Kangastammat Ellen, Skh-foorumi 5/8 KUMA,JS
VIR.Näyttelyt: Kangastammat Myster, Skh-foorumi 2/13 LKV2, irto-SERT, JS
VIR.Näyttelyt: Itsetehdyt Kangastammat Myster, Skh-foorumi 2/8 LKV2, irto-SERT,JS
VIR.Näyttelyt: Kangastammat Taija,Skh-foorumi 1/4 BIS2,LKV1,MVA-sert,JS
     
     
     
     
     

Saavutukset:  BIS2 , LKV1 , LKV2 x 2 , MVA-sert , irto-SERT x 2 , KUMA ,  JS x 4

 


ARVOSTELUT

-Piia: Francesca on ehkä aavistuksen verran orimainen, mutta kaulan sirous on avain tammamaisuudelle. Hevosen muodot ovat tasapainoiset, ei liioiteltuja taikka jääneitä pois. Hevonen vaikuttaa suoralta ja saumat ovat siistit. Pieni vinous osuu silmään, mutta se tuskin haittaa tammaa käsiteltäessä. Korvat ovat hyvän malliset ja kokoiset, muttä jäävät ehkä aavistuksen verran taakse? Silmät ovat hyvän muotoiset ja eloisat. Harja on sopivan pituinen ja hyvin kiinnitetty.Hinta-arvio: 40-50e Arvosana 8+/9-

-Petra, KhtWoppi: Francescalla on kaunis sopivan pitkä pää ja sen kaula on hyvän muotoinen ja tarpeeksi pitkä. Korvat ovat Francescalla oikeissa paikkaa, ne ovat myös oikean kokoiset. Silmät ovat hyvät, hyvän muotoiset ja valopilkut löytyvät oikeilta kohdilta. Sieraimet hyvän muotoiset mutta voisivat olla hiukan isommat ja kääntyä enemmän eteen päin. Tummennokset kivat ja tuovat kivaa ilmettä Fransescalle! Harja kiva ja tarpeeksi tuuhea. Sukupuolileima hyvä. 

-Joey,Vaellustalli Kouta: Rotuleima hyvin vahva. Hevosmaiset piirteet korostuvat helposti jo ensimmäisistä tammaan luoduista silmäyksistä. Sukupuolileima hyvä, omaan silmään saan luotua myös hieman ruunamaisia vaikutteita. Tammalla on sirolinjainen, rodunomainen ja sopusuhtainen pää, sekä kauniisti ja loivasti kaartuva turpa. Suun linja ulkonee toisella puolella pikkuisen, muuten siisti ja sopivan syvyinen sekä suora. Pysyy nätisti kiinni. Leukaperässä siisti linja, vaikka muodot eivät ole selkeät, sopivat ne hevosen ulkoasuun erinomaisesti. Pään ja kaulan liittymäkohta siro ja selkeä. Kaula kaartuu nätisti ja jämäkästi, alaosa ryhdikäs. Kiinnitys siisti ja tukeva. Kaulan yläosassa pientä kulmikkuutta, joka antaa kivasti sitä jonkinmoista karkeutta ja kaulan linjalle hyvän kulman jatkua kohti korvia. Niska kaunis ja siro, kauniisti kaartuva. Kaula ja pää sopusuhtaisia toisiinsa verrattaessa. Tummennos turvassa sopivan vahvuinen, joskin hieman epätasainen. Silmien tummennoksissa esiin pistää vaalea raja silmän reunan ympärillä. Profiiliin sopivat väritykset. Silmät kauniit, lempeät ja uteliaat. Sopivan kokoiset, huolellisesti kiinnitetyt ja hevoseen sulautuvat. Sieraimet omaan makuun hitusen liian pienet, mutta hyvillä kohdilla. Tamman korvat ovat kauniisti höröllä, jokseen hieman takakenossa. Ne ovat hyvänmuotoiset ja todella siististi kiinnitetyt. Lievä kokoero. Tamma on suora, pää hieman eri linjassa sivullepäin edestä katsottuna. Saumat eivät näy erityisen paljon sivusta tiiraillessa. Ryhdikäs ja eteenpäinpyrkivä olemus, joka luo rodunomaista sporttisuutta ja keveyttä. Yleisilmeeltään tamma on huolellisesti ja siististi toteutettu, niin sanotusti easy on the eye.
ᴋᴏᴜʟᴜᴀʀᴠᴏsᴀɴᴀ 9- ʜɪɴᴛᴀ-ᴀʀᴠɪᴏ 70-100€

 

 

©2018 Ra.Ra - suntuubi.com