Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

                                                                                                                                               Nimi:  FnRa.Ra Genuine Perfection

    Kutsumanimi: Francesca

    Ikä: 27.4.2011 [6v]

    Rotu: Selle Français

    Väri & merkit: Kimo, -

    Sukupuoli: Tamma

    Om./Kas.: Maikken, Ra.Ra

    Asuintalli: Ra.Ra

    Tekijä: Maikken

   Rekisterinumero: SKPR-11508

 

   Paras kaveri: Gina, Nelli

   Painoitus: Yleis,kouluratsastus

  URL-hoitaja: ei oteta!

 

   Ko: HeA

  Ye: 70cm -  Re: 50cm

  Me: 40cm

 

          KUVAGALLERIAAN

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Luonne

Hoitaessa vielä kovin utelias ja arvaamaton nuori tamma.Ei ole tottunut kaikkeen uuteen vielä ja tammasta voi saada aika vahvojankin reaktioita vielä esimerkiksi varustaessa.Francescalla on kovin herkkä pää eikä anna harjata hirveän helposti.Saattaa näykkiä ja näyttää hapanta naamaan.Francescasta löytyy kuitenkin kiltimpi ja herttaisempi puoli aina välillä.Tarhassa viihtyy parhainten mumminsa Ginan kanssa mutta suokkitamma Nelli kuuluu myös Francescan ystäviin.Ei aina anna kiinni ensimmäisellä yrittämällä mutta kyllä tamman saa aina tarhasta otettua jonkin ajan päästä.

Taluttaessa vielä hiukan varsamainen, heiluttelee päätä ja jalkoja minne sattuu mutta pysyy narussa ihan nätisti siitä huolimatta.Tamma säikähtää helposti korkeita ääniä ja silloin voi riistäytyä irti, onneks talli on tamman mielestä turvallinen paikka joten suuntaa sinne aina pää neljäntenä jalkana!

Ratsastaessa nuori tamma osaa jo kantaa ratsastajaa ihan suhteellisen mallikkaasti selässä! Käynti onnistuu jo mutkattomasti sekä voltit,ympyrät ja pysähtymiset.Peruutus sujuu pari askelta ja sitten tamma pistää hanttiin.Ravi menee jo ihan nätisti sekin, saattaa vielä vähän siinä herpaantua ja ryhtyä pukitteluun tai nousta pystyyn.Laukkaa ollaan menty vasta vähän onnistuneesti, alkaa sekin pikkuhiljaa olla kuosissa.Francescalla ei ole vielä hypätty taikka menty maastossa nuoren ikänsä takia.

Muuta: Francescan virallisen nimen eteen liitettiin 29.8.2016 Fn-liite (tarpeeksi hyviä sijoituksia virallisista näyttelyistä).

 

i: K.R Pelottava Pontso ii: KH Mistral
ie: Ra.Ra Odessette
e: FnRa.Ra Something Shy ei: FnAP Ventóu Nucancé
ee: FnRa.Ra Champagne Showers

 

Jälkeläiset

 

 

Kisakalenteri

Laji Tuomari & Paikka Sijoitus
VIR.Näyttelyt: Kangastammat Ellen, Skh-foorumi 5/8 KUMA,JS
VIR.Näyttelyt: Kangastammat Myster, Skh-foorumi 2/13 LKV2, irto-SERT, JS
VIR.Näyttelyt: Itsetehdyt Kangastammat Myster, Skh-foorumi 2/8 LKV2, irto-SERT,JS
VIR.Näyttelyt: Kangastammat Taija,Skh-foorumi 1/4 BIS2,LKV1,MVA-sert,JS
     
     
     
     
     

Saavutukset:  BIS2 , LKV1 , LKV2 x 2 , MVA-sert , irto-SERT x 2 , KUMA ,  JS x 4

 

_______________________________________________________________________________________________

Arvostelut

-Piia: Francesca on ehkä aavistuksen verran orimainen, mutta kaulan sirous on avain tammamaisuudelle. Hevosen muodot ovat tasapainoiset, ei liioiteltuja taikka jääneitä pois. Hevonen vaikuttaa suoralta ja saumat ovat siistit. Pieni vinous osuu silmään, mutta se tuskin haittaa tammaa käsiteltäessä. Korvat ovat hyvän malliset ja kokoiset, muttä jäävät ehkä aavistuksen verran taakse? Silmät ovat hyvän muotoiset ja eloisat. Harja on sopivan pituinen ja hyvin kiinnitetty.Hinta-arvio: 40-50e Arvosana 8+/9-

-Petra, KhtWoppi: Francescalla on kaunis sopivan pitkä pää ja sen kaula on hyvän muotoinen ja tarpeeksi pitkä. Korvat ovat Francescalla oikeissa paikkaa, ne ovat myös oikean kokoiset. Silmät ovat hyvät, hyvän muotoiset ja valopilkut löytyvät oikeilta kohdilta. Sieraimet hyvän muotoiset mutta voisivat olla hiukan isommat ja kääntyä enemmän eteen päin. Tummennokset kivat ja tuovat kivaa ilmettä Fransescalle! Harja kiva ja tarpeeksi tuuhea. Sukupuolileima hyvä. 

-Joey,Vaellustalli Kouta: Rotuleima hyvin vahva. Hevosmaiset piirteet korostuvat helposti jo ensimmäisistä tammaan luoduista silmäyksistä. Sukupuolileima hyvä, omaan silmään saan luotua myös hieman ruunamaisia vaikutteita. Tammalla on sirolinjainen, rodunomainen ja sopusuhtainen pää, sekä kauniisti ja loivasti kaartuva turpa. Suun linja ulkonee toisella puolella pikkuisen, muuten siisti ja sopivan syvyinen sekä suora. Pysyy nätisti kiinni. Leukaperässä siisti linja, vaikka muodot eivät ole selkeät, sopivat ne hevosen ulkoasuun erinomaisesti. Pään ja kaulan liittymäkohta siro ja selkeä. Kaula kaartuu nätisti ja jämäkästi, alaosa ryhdikäs. Kiinnitys siisti ja tukeva. Kaulan yläosassa pientä kulmikkuutta, joka antaa kivasti sitä jonkinmoista karkeutta ja kaulan linjalle hyvän kulman jatkua kohti korvia. Niska kaunis ja siro, kauniisti kaartuva. Kaula ja pää sopusuhtaisia toisiinsa verrattaessa. Tummennos turvassa sopivan vahvuinen, joskin hieman epätasainen. Silmien tummennoksissa esiin pistää vaalea raja silmän reunan ympärillä. Profiiliin sopivat väritykset. Silmät kauniit, lempeät ja uteliaat. Sopivan kokoiset, huolellisesti kiinnitetyt ja hevoseen sulautuvat. Sieraimet omaan makuun hitusen liian pienet, mutta hyvillä kohdilla. Tamman korvat ovat kauniisti höröllä, jokseen hieman takakenossa. Ne ovat hyvänmuotoiset ja todella siististi kiinnitetyt. Lievä kokoero. Tamma on suora, pää hieman eri linjassa sivullepäin edestä katsottuna. Saumat eivät näy erityisen paljon sivusta tiiraillessa. Ryhdikäs ja eteenpäinpyrkivä olemus, joka luo rodunomaista sporttisuutta ja keveyttä. Yleisilmeeltään tamma on huolellisesti ja siististi toteutettu, niin sanotusti easy on the eye.
ᴋᴏᴜʟᴜᴀʀᴠᴏsᴀɴᴀ 9- ʜɪɴᴛᴀ-ᴀʀᴠɪᴏ 70-100€

 

 

©2017 Ra.Ra - suntuubi.com