Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nimi: Ra.Ra Top notch Banter Om./Kas.: Maikken,Ra.Ra
Kutsumanimi: Totti Asuintalli: Ra.Ra
Ikä: 2.11.1999 [19v] Tekijä: Maikken,Ra.Ra
Rotu: Welsh A (Welsh Mountain) Rekisterinumero:SKPR-11507
Väri & merkit:Rautiaanpäistärikkö,piirto Paras kaveri: -
Sukupuoli: Ori Painoitus: Yleis,Siitos

KO: VaA   -   YE: 110cm   -   RE: 100cm   -   ME: 80cm

KUVAGALLERIAAN

 


          Luonne

 Hoitaessa suhteellisen mutkaton käsitellä jos orimaista käytöstä ei ota huomioon.Totti osaa olla erityisen hankala tammojen lähettyvillä ja ori ei millään malttaisi seisoa paikallaan.Helpoin laittaa kuntoon karsinassaan, käytävällä yleensä hermostuu jos ympärillä tapahtuu liikaa.Totti on helppo varustaa eikä omaa hoitaessa pahoja tapoja, ori kyllä on hieman ahne - jos saa yhden herkkupalan ei tunnu toinen riittävän ja voi jopa töniä hieman agressiivisen oloisesti hoitajaa, napakka näpäytys kaulalle narulla riittää ja ori ymmärtää että lisää ei tule.Totti tarhataan yksin sen agressiivisen käytöksen takia muita oreja kohtaan, joskus pikkupoika pääsee kuitenkin kokeilemaan rajojaan Altin ja Pontson kanssa jotka ovat sitä huomattavasti isompia ja jopa enemmän pomottavia, niiden kanssa ori tulee edes hieman toimeen! Antaa siis tarhassa hyvin kiinni kun enimmäkseen yksin siellä oleskelee.

Taluttaessa erittäin orimainen.Totti pysyy käsissä mutta pyörii usein ympyrää taluttajan ympärillä ja korskuu.Totti on joksenkin rasittava taluttaessa kun usein näykkii taluttajan hihoja ja oriin ei saa hirveän helposti kontaktia.Taluttajan kuulu heti olla Totin niskan päällä tilanteissa missä voisi käydä pahasti, tammoja ohittaessa saa ja pitääkin oria vähän narulla huitoa.Kuitenkin orilla on päiviä kun taluttaessa ei ole mitään ongelmia ja kävelee ryhdikkäästi taluttajan vierellä.

Ratsastaessa energinen työmyyrä! Totti harvoin taipuu vikurointeihin, joskus osoittaa mieltään laukassa pukkien kera jos jokin homma ärsyttää.Totti on kiltti, mutta ei anna mitään ilmaiseksi! Ratsastajan pitää osaa käskeä oria napakasti selästäkäsin koska muuten ori ei oikein suostu mihinkään, ainakaan täysillä.Koulukiemurat onnistuu mainiosti tältä herralta, Totti kantaa itseään erinomaisesti pienellä avustuksella ja polkee lyhyitä ja ryhdikkäitä welsh-askeliaan hyvin alle.Joskus orilla saattaa olla varsinkin lisätyssä laukassa hieman riehumiset mielessä ja siitä voi helposti rikkoa ravilaukkasekoitukselle pukkien kera, napakat ja selkeät avut ovat kaiken a ja o.Esteitä ori rakastaa! Pienetkin estetehtävät ovat pojan mieleen ja isommilla esteillä loistaa! Oria saa joskus hiukan patistaa isommilla esteillä mutta ylittää nekin erittäin mallikkaasti.Radoilla vaihtaa hyvin laukat jo esteiden päällä mutta joskus siinä rumbassa voi puomit kolista alas.Maastossa ihan ok varma ja rohkea, tammakaverin kanssa ei ehkä kuitenkaan kannata lähteä koska muuten ei tule lenkistä oikein mitään.Yksin pärjää hyvin ja muiden orien kanssa ok kunhan on sopiva etäisyys takanaolevaan.Maastoesteillä nauttii täysin siemauksin vauhdista ja mielenkiintoisista esteistä.

 


 

Suku tuntematon

 


JÄLKELÄISET

o.Ra.Ra Aftershock                    e: Kep Mva Fn Ra.Ra Laceheart

o.Ra.Ra Brandino                       e: Kep Mva Fn Ra.Ra Laceheart

o.Ra.Ra Carpool Karaoke            e: Kep Mva Fn Ra.Ra Laceheart

t.Florai's Superman                   e: CAS Every Emelita

o.PL`s HH copy of his father`s black    e: PL`s HH Blue eye 

o.Ra.Ra Neverover                     e: Ra.Ra Something Shy

t.Ra.Ra Illumielle                        e: Kep Mva FnRa.Ra Laceheart

t.KK Barbiturate                         e:KK THC

 


KISAKALENTERI

Laji & Luokka Tuomari & Paikka Sijoitus
VIR.Näyttelyt: Kangasponiorit Ellen, Skh-foorumi 5/9 KUMA,JS
VIR.Näyttelyt: Kangasorit Myster, Skh-foorumi 7/15 KUMA,JS
VIR.Näyttelyt: VIP-luokka Taija, SM2016 ?/? 61,5/70p JS
Kenttä: CIC2* (50-60cm,VaA) Essi & Sohvi, ECP&CRB Eventing ? (Kisaaja: Lilja)
     
     
     
     
     

Saavutukset: KUMA x 2, JS x 3

 


ARVOSTELUT

-Petra,KhtWoppi : Rotuleima hyvä niinkuin myös sukupuolileima. Totilla on kivan ponimainen olemus. Sillä on rodunomaisesti pieni pää, sirokärkiset korvat, ilmeikkäät suuret silmät sekä leveä otsa. Sieraimet kivan muotoiset mutta saisivat olla suuremmat ja enemmän eteenpäin kallistuneet. Niska liian ns. liian massiivinen ja laskee liian nopeasti alas turpaa kohden. Väritys kiva ja hyvin onnistunut. Herasilmät sopivat Totille hyvin ja se tuo eloisuutta ponin yleisilmeeseen. Harja kivan tuuhea ja pitkä. Merkki sopii hyvin ja siististi ommeltu! 

-Katatu: Rotuleima on ihan hyvä, sukupuolileima tosi hyvä. Pään muodot on ihan hyvät, mutta otsa on liian korkea. Kaula on hyvään muotoinen ja sopivan pituinen. Korvat on oikeilla kohdilla ja hyvän kokoiset. Silmät on hyvän muotoiset, mutta ne saisi olla aavistuksen verran isommat, sieraimet on oikean kokoiset ja muotoiset, mutta ne saisi olla vähän enemmän kallellaan eteenpäin. Merkki on kiva ja siististi kiinnitetty. Harja on kivan tuuhea. Väritykset ja tummennos on onnistuneet hyvin ja sopii Totille.Kouluarvosana:Hinta-arvio: 45€

-Joey: Ompas tässä värikäs yksilö! Ensimmäisenä mieleen juolahtaa kysymyksiä upean värityksen saloista ja sitten tuijotellaan orin kirkkaita silmiä. Rotuleima osuu melko hyvin kuopillensa, eikä sukupuolileiman kanssa tule epäselvyyksiä. Sivusta katsottuna niskan linjaa on hieman liioiteltu. Kaipailisin muhkeutta myös alakaulaan sekä yläkaulan loppuosaan. Liittymäkohta saisi olla syvempi, mikä tasapainottaisi niskan jämäkkyyttä. Otsan linja kaunis ja tukee hienosti rotuleimaa. Pää on ehkä hitusen ahdas ja jää lyhyeksi kaulaan verrattuna. Turvassa kaunis muoto. Suu jää hieman lyhyeksi, mutta pysyy silti kauniisti kiinni. Suu on suora ja siisti. Leukaperässä selkeät muodot. Hevonen on todella ryhdikäs ja upea ilmestys. Silmät pistävät heti ensimmäisenä kuvista omille verkkokalvoille. Niissä on roima annos asennetta ja vangitseva katse. Muoto ja sijoittelu hyvällä mallilla, siistit. Niiden alle kaipailisin myös hieman tummennoksia, antamaan vähän syvyyttä. Sieraimet hyvän kokoiset, paikaltaan hieman ehkä takana. Korvat kauniin muotoiset, hyvän kokoiset ja kiinnitetty hyville kohdille huomaamattomin ompelein. Kaunis ja siisti merkki. Harja upean muhkea ja sopii kankaan kanssa törkeän hyvin yhteen. Kiinnitys hieman näkyvä mutta kestävä. Turvan tummennokset vaikuttaisivat olevan jonnin verran epätasaiset. Totti on suora ja todella huolellisesti toteutettu ori. Värityksestä iso plussa! Upeeta.ᴋᴏᴜʟᴜᴀʀᴠᴏsᴀɴᴀ 9- ʜɪɴᴛᴀ-ᴀʀᴠɪᴏ 90-120€

 

 

 

.

©2020 Ra.Ra - suntuubi.com