Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nimi: Kep Mva FnRa.Ra Laceheart Om./Kas.: Maikken,Ra.Ra
 Kutsumanimi: Lacy Asuintalli: Ra.Ra
Ikä: 4.3.1999 (19v) Tekijä: Maikken,Ra.Ra
Rotu: Welsh A (Welsh Mountain) Rekisterinumero: SKPR-10739
Väri ja merkit: Kärpäskimo,- Paras Kaveri: Lemona, Ella
Sukupuoli: Tamma Painoitus: Koulu,Näyttelyt

KO: VaA   -   YE: 80cm   -   RE: 60cm   -   ME: 50cm

KUVAGALLERIAAN

 

        


         Luonne

Hoitaessa Lacy on todella nätisti paikallaan ja nauttii harjailusta ja siitä että häntä huomioidaan ja laitetaan hienoksi.Tamma rakastaa kun tämän harjaa selvitetään ja kammataan nätiksi ja kaikkea muuta ylimääräistä puunausta, eihän sitä koskaan tiedä milloin joutuu parrasvaloihin ! Lacy on hyvinkin siististi käyttäytyvä tamma, ei paljon sotke syödessä ja karsinakin on tallin siisteimpiä ! Jos ulkona sataa ja tammalla ei ole loimea ei suostu tämä primadonna menemään ovea pidemmälle - niin tarkka rouva on ! Varustaminen sujuu mutkittomasti ja tarhassa antaa heti kiinni, viihtyy hyvällä säällä tosin ulkona ja ei tule vastaan kun taas sateisella säällä kuopii kokoajan portin luona tympääntyneen näköisenä.

Taluttaessa Lacy on myöskin oikein helppo käsitellä, tamma kun on näyttelyihin painoittunut niin pitäisi tämän sujua mutkitta.Lacy antaa hyvin tilaa taluttajalle ja vaikka tarhasta talliin tammaa vietäisiin ottaa tämä aina showvaihteen päälle askeliin, voihan jossain puskassa kököttää tuomari arvostelemassa eihän sitä ikinä tiedä ! Huonolla säällä tosin hieman tahmainen tahti tarhaa kohti mutta kun talliin pääsee takaisin saa Lacy mieluiten ravata itekseen tallin lämpöön, ei lähde omille teilleen.

Ratsastaessa nöyrä ja sopivan reipas.Rehellinen tamma kertoo kuitenkin kun jostain puristaa ja on hyvinkin herkkä avuille.Lacy on oikein taidokas hyvän ratsastajan kanssa mutta kantaa selässä kokemattomiakin ihan nätisti, tamma saattaa näyttää joskus nyrpeää nokkaa luimimalla tai pysähtymällä.Pukittelua Lacy ei harrasta kun todella harvoin jos tammalla on joku asia todella epämukavaa.Lacy saattaa joskus nähdä kuvitteellisia mörköjä varsinkin huonolla kelillä ja joskus koittaa saada ratsastajaa alas maistelemaan mutaa.Kouluratsastus on tämän tamman heiniä enemmänkin, VaB tasoinen pikkutamma kokoaa itseään hienoon pakettiin ja venyy ne askeleet korkeisiin ja pitkiin lisäyksiinkiin.Lacyllä on luonnosta erittäin ryhdikkäät askeleet ja tamma polkee hyvin allensa.Lacy taitaa avot sekä sulut erittäin nätisti ja tamma pitää varsinkin keskiravin työstämisestä.Esteillä hiukan epävarma ja ei oikein hallitse hyppäämistä sen korkeammalla tasolla.Tamma harvoin tiputtaa mutta sitä useammin kieltelee jos paikka tuntuu huonolta, Lacy on erityisen tarkka ettei ratsastajan mokista johtuen kolauttele jalkojaan puomeihin.Puomitehtävät sensijaan sopivat tämän tamman rutiiniin paremmin.Maastossa ihan ok ratsu, ei mikään varmin mutta jos ratsastaja on rennolla meiningillä eikä itse ole jännittynyt niin tammakin osaa rentoutua ja nauttia maastosta.Kiipeilytreenit ovat tammalle hauskaa puuhaa !

Muuta: Lacyn nimeen liitettiin Fn-arvonimi virallisten näyttelytuloksien perusteella 27.2.2016.Lacyn nimeen liitettiin 21.5.2016 kep Mva Fn-arvonimi virallisten näyttelytuloksien perusteella ja ei voi enään saavuttaa korkeampaa arvonimeä!

 


SUKUTAULU

i:Valentino ii: Sir Poutine
ie: Vendela
e: Duchess of Devonshire ei: Terrence
ee: Gwyneth

suku keksitty

 


JÄLKELÄISET

 -o.Ra.Ra Aftershock           i:Ra.Ra Top notch Banter

           -t.CAS Every Emelita         i:?   

           -t.Sweetest Addiction         i:?

           -t.Mariposa                        i:AP Apocalypse

           -o.Ra.Ra Brandino              i:Ra.Ra Top notch Banter

           -o. Ra.Ra Carpool Karaoke   i:Ra.Ra Top notch Banter

           -t.Ra.Ra Illumielle               i:Ra.Ra Top notch Banter

           -t.Ra.Ra Bellflower              i:Ra.Ra Finestro

          


KISAKALENTERI

Laji Tuomari & Paikka Sijoitus
EP.vir Näyttelyt : Tammat Niitti, Instagram 15/48  8,2/10
EP.vir Näyttelyt: Kangastammat VARJA, Instagram 1/40 8,9/10
EP.vir Näyttelyt: Tammat Oritallideliente & Khtnonius, Helsinki 2/?
EP.vir Näyttelyt: Kangastammat Viltsuh., skh-foorumi 2/8
VIR.Näyttelyt: Kangastammat Ellen, Skh-foorumi 3/13 LKV3,irtoSERT,JS
VIR.Näyttelyt: Kangastammat Taija, Skh-foorumi 3/12 LKV3,irtoSERT,JS
VIR.Näyttelyt: Kangasponitammat Ellen, Skh-foorumi 2/9 LKV2,irtoSERT,JS
VIR.Näyttelyt: Kangasponitammat Ellen, Skh-foorumi 1/8 LKV1, MVA-sert, BIS2, JS
VIR.Näyttelyt: Kangastammat Taija, Kesäkauden avajaiskisat 1/? 49/50p - LKV1, MVA-sert, BIS2, JS

Saavutukset : LKV1 x 2 , LKV2,  LKV3 x 2 , BIS2 x 2 , MVA-sert x 2  , irtoSERT x 4, JS x 5

 


ARVOSTELUT

 

-Niitti: Sukupuolileima 9,tammamainen ilme.Rotuleima 9,ryhdikäs ja kaunispiirteinen.Yksityiskohdat hyvät,8.Rakenne 7,lyhyt kaula.Perussiisti,8.

-VARJA: Profiili 9, Kaula 8, Rotuleima 9, Harja 8, Väritys 10, Täyttö 9, Siisteys 9, Saumat 9, Silmät 9, Sieraimet 9, Korvat 10, Suu 8.

-Prise: Oikein kaunis ja viehättävä tamma! Ulkonäöstä kuvastuu hyvin ponin diivamainen ja nöyrä luonne. Kaulan muoto hyvä, mutta kaula on hiukan liian ohut. Pään muoto hyvä. Harja on kaunis ja ihanan pitkä. Silmät ovat hyvillä paikoilla ja ovat hyvän kokoiset, samoin sieraimet. Hevonen näyttää suoralta. Korvat ovat hyvillä paikoilla, ja ne ovat kauniit ja rodunomaisesti sirot. Väritys on hauska ja erittäin hienosti onnistunut! Kaikenkaikkiaan kaunis, siro ja kevyen oloinen tamma.Kouluarvosana: 9+ Hinta-arvio: 30-45€

-Tuulitallin: Kaunis, rodunomainen tamma, jolla vahva sukupuolileima. Korvat hieman keskelle kiinnittyneet ja kaarevat, mutta welshille ominaiset. Kaula hieman kaareva ja lyhyt, mutta kaunismuotoinen. Kaunis ja siisti karva sekä harja hyvin welshimäinen. Omaan silmääni muutaman millin vino, mutta epäilen kuvien vääristävän. Pieni ja kapea turpa. Todella hyvät leuka- ja otsalinjat sekä turvan muoto! Kauniit silmät, taitavasti tehty. Hinnaksi arvioisin noin 50-60 euroa 

-Sokeri: Todella kaunis ja keijukaismainen neito! Selkeä tamma niin ilmeeltään kuin rakenteeltaankin. Rotuleimakin napakymppi, Lacya ei voisi millään kuvitella muuksi kuin Welsh A:ksi. Rakenne pääpiirteittäin hyvä ja melko sopusuhtainen, mutta kaula saisi olla hiukan pidempi, turpa pienempi sekä otsa ihan hitusen kuperampi. Kaula ehkä aavistuksen verran vino, ellen väärin näe. Kovera profiili, avara kaulan ja pään liitoskohta sekä kaareva kaula ovat juuri rodulle tyypillisiä piirteitä. Korvat terhakkaat, suloiset, hyvillä paikoilla sekä sopivan kokoiset, mutta toinen on isompi. Silmät ja sieraimet kivan muotoiset ja hyvissä sijainneissa, sieraimia veisin ehkä aivan aavistuksen lähemmäs toisiaan. Kärpäskimo väritys on kaunis ja hyvin toteutettu. Turvan tummennos on muuten siisti, mutta sierainten välissä oleva vaaleanpunainen, jonka on ilmeisesti tarkoitus rajata merkkiä (voin toki olla väärässäkin), on hieman suttuinen ja sekoittunut harmaaseen.

 

 

©2020 Ra.Ra - suntuubi.com