Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nimi: Rajaportin Vunderbaumi Om./Kas.: Maikken, Ra.Ra
Kutsumanimi: Vera Asuintalli: Ra.Ra
Ikä: 18.9.2002 (16v.) Tekijä: Maikken
Rotu: Suomenhevonen Rekisterinumero: SKPR-8736
Väri & merkit: Liinakko, - Paras kaveri: Nelli
Sukupuoli: Tamma Painoitus: Harraste/yleis

 

KO: VaB   -   YE: 80cm   -   RE: 60cm   -   ME: 50cm

KUVAGALLERIAAN

 


Luonne

Hoitaessa tamma on todella kiltti ja pitää kovasti pelkästä hoitajan kanssa olemisesta, hiukan ujon luonteen takia ei ehkä heti luota vieraaseen ihmiseen ja on hiukan varovaisen oloinen aluksi.Pään työntäminen syliin tai huulilla kutittelu on ihan arkipäivää Veraa käsitteleville, tamma on joksenkin hellyydenkipeä mutta onneksi ei sentään samanverran kuin emänsä eikä vaadi huomiota jatkuvasti.Joinain päivinä tamma on tosin vähän äkäisen oloinen mutta ei pure tms. vaan luimii välillä ja näyttää vähän tympääntyneeltä, tämä tapahtuu yleensä vain jos on huono sää tai tamma on kireä jostain ja vaatisi hierontaa.Tarhassa antaa heti kiinni ja tulee vastaan aina hakijaansa, vähän ujon luonteensa takia tarhaa kahdestaan Lemonan tai Nitan kanssa, yksin tammaa ei kuitenkaan kannata tarhata kun Vera alkaa helposti stressaamaan tilannetta varsinkin jos viereisissä tarhoissa ei ole muita hevosia ulkona.

Taluttaessa Vera käyttäytyy hyvin ja kävelee antaen taluttajalle omaa tilaa eikä rynni niinkuin kaksoisveljensä.Vähän säpsähtelee tuulisella säällä mutta ei lähde käsistä.Jos tamma on säikyllä tuulella kannattaa taluttajan vain pysyä rauhallisena ja puhua tammalle samalla niin että Vera ei keskity ympäristöön ihan hirveästi.

Ratsastaessa nöyrä ja vähän säikky riippuen päivästä.Vera on myös hiukan herkkis apuja kohtaan ja liian kovista käskyistä menee lukkoon ja tammasta tulee vielä säikympi ja saattaa epämiellyttävien tehtävien ansiosta vähän keulia ja peruutella.Rauhallinen ja pehmeäapuinen ratsastaja saa Verasta kuitenkin paljon irti ja tamma on oikein mallikkaasti peräänannossa kulkien melkein automaattisesti.Kouluratsastus on enemmän tamman heiniä ja osaa suokiksi paljonkin taitoa vaativia tehtäviä, laukkatyöskentely tosin on hiukan haasteellista, laukanvaihdot sujuvat kuitenkin jo pari peräkkäin jos ratsastaja osaa pyytää tammalta niitä nätisti.Lämmettyään tamma on oikein elastinen ja liikkuu kevyesti ja reippaasti eteen, pientä herättelyä saattaa Vera joskus tarvita jos tamma on laiskemmalla tuulella.Esteillä hiukan arvaamaton, erikoisemman näköiset esteet on joskus niin kumma juttu että ohi ei melkein voi mennä kun pienellä pyrähdyksellä vaikka ei oltaisi vielä päästy hyppäämään edes.Rohkea ratsastaja antaa Veralle kuitenkin tarpeeksi hyvän tukiverkoston ja tamma ylittää esteen kuin esteen pienen suostuttelun ja tutkimisen jälkeen.Isommilla esteillä tammalle iskee rimakammo ja alkaa kieltelemään, pienemmillä esteillä harvoin näin tekee taikka tiputtaa, Vera on tarkka jaloistaan varsinkin esteillä ja jos puomi tippuu jalkojen ansiosta seuraa esteen jälkeen yleensä pieni pukki ja äkkinäinen sivullehyppääminen jolloin ratsastajan kannattaa olla valmis heti korjaamaan tammaa taas oikealle reitille.Maastossa kulkee nätisti porukassa, yksin hiukan säikky mutta ei lähde rynnimään mihinkään.Veran kanssa saa kuitenkin yksinkin maastossa mennä kunhan ratsastaja hallitsee mahdolliset vaaratilanteet kylmänviileästi niin tammakin osaa rentoutua, Vera tykkää kyllä hirveästi laukkailla pitkiäkin matkoja pehmeillä poluilla ja kalliolle kiipeäminen kuuluu tamman lempihommiin maastossa ollessaan.Kärryily onnistuu myös tälläkin tammalla ja on oikein mallikkaasti pidemmilläkin matkoilla.

 


SUKUTAULU

i: Rajaportin Marsalkka ii: Komentajan poika
ie: Virkkuukoukku
e: Rajaportin Hellanlettas ei: Haraldiini
ee: Kesä-hehku
 
 
 

JÄLKELÄISET

 
                                                     -t.Rajaportin Neilikkaneiti             i:kep mva fn Koutan Akrobaatti
                                                     -o.EG Julmuri                              i:-  
                                                     -t.Mustikka Muffinssi Möhkö         i:Thunder Taliman
                                                     -t.IST Asteklasi                            i:kep mva fn Koutan Akrobaatti
                                                     -o.Rajaportin Aavikkosusi            i:-
 

                               

KISAKALENTERI

 
Laji Paikka & tuomari Sijoitus
epVIR. Näyttelyt: Kangastammat Skh-foorumi, Skatholm 4/11 [2hyl.]
VIR. Näyttelyt: Tammat khtRaRa, Myster 5/10 KUMA, JS
URL Koulu: VaA Skh-foorumi, Niitti 17/21
URL Este: 30-40cm Skh-foorumi, Niitti 1/24
URL m-este: Ristikko-50cm Skh-foorumi, Niitti 4/23
VIR.Näyttelyt: Suomenhevoset Skh-foorumi, Taija 1/6 LKV1,MVA-sert,JS
     
     
     
 
Saavutukset: LKV1 , MVA-sert , KUMA , JS x 2
 
 

ARVOSTELUT

-Heke: Sukupuoli- ja rotuleima osuneet nappiin! Silmät ja sieraimet ok. kohdilla, silmiä laskisin ehkä hiukan ja valopilkkuja siirtäisin myös hieman alemmas. Siististi kiinnitetyt, kuten ovat korvatkin! Korvissa voisi olla takana muotoa nyt ovat sivultapäin katsottuna täysin tasapaksut molemmin puolin. Suu näyttää tiiviiltä ja huulet sopusuhtaisen kokoiset toisiinsa nähden, suu menee aavistuksen ylä viistoon. Täyttö tasaista ja napakaan näköistä, niskassa "möykky" muuten pään asento ja kaulan liitoskohta hyvä. Pää on hyvän mallinen, turpaan tosin kasvaa hieman, mutta menee rodulle. Kaula levenee etupuolelta hieman liian rajusti omaan silmään. Harja hyvän näköinen ja hevoselle sopiva.
kouluarvosana: 8½ Hinta-arvio: 40€

-Katatu: Rotuleima on hyvä, vaikka sopisi joksikin kevyemmäksi kaulansa takia. Sukupuolileima on ihan hyvä, mutta ei tarpeeksi selkeä. Pään muodot ovat hyvät ja sopivat Suomenhevoselle, mutta kaula on liian ohut ja lyhyt, eli kaula saisi leventyä paljon enemmän. Silmät ja sieraimet ovat hyvän muotoiset, mutta ne saisivat olla hieman suuremmat. Suu näyttäisi olevan sopivan syvyinen ja napakka. Korvat ovat hyvän muotoiset ja oikeilla kohdilla. Harja sopii tosi hyvin Veralle. Kouluarvosana: 9 Hinta-arvio: 40€

-Myster: Hieman orimainen sukupuolileima, erittäin selkeä rotuleima.Kaulan alalinja pitkä.

-Ansku Koo: Rotuleima oikein hyvä, suomenhevoseksi tunnistaa. Sukupuolileima myös mainio.Yleisilmeeltään vaikuttavan näköinen hevonen! Harja on mukavan tuuhea, ja näyttää kestävästi kiinnitetyltä. Pään muodot hyvät, leuan kaari tosin voisi erottua vieläkin selvemmin. Pään ja kaulan liittymiskohta sopiva, samoin niska. Suu näyttää siistiltä ja suoralta, sopivan pitkältä. Kaulaan voisi saada ihan pikkuisen pituutta ja jyhkeyttä lisää, sillä pää on niin jykevä. Korvat hyvin tehty, siistit, sopivan isot ja oikeilla kohdilla. Hevonen näyttää suoralta, ja siististi ommellulta. Silmät ja sieraimet hyvät, hyvänmuotoiset ja kokoiset.Sympaattinen pörrökaveri! kouluarvosana: 10- hinta-arvio: 45 - 50€

 
 
 
 
 
.
©2020 Ra.Ra - suntuubi.com