Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nimi: Rajaportin Bensalenkkari Om./Kas.: Maikken, Ra.Ra
Kutsumanimi: Ben Asuintalli: Ra.Ra
Ikä: 18.9.2002 (16v.) Tekijä: Maikken
Rotu: Suomenhevonen Rekisterinumero: SKPR-8735
Väri & merkit: Liinakko, kuonopilkku Paras kaveri: Altti
Sukupuoli: Ori Painoitus: Harraste/Yleis

 KO: HeA   -   YE: 90cm   -   RE: 70cm   -   ME: 70cm

KUVAGALLERIAAN

 


Luonne

Hoitaessa Ben on kiltti ja seisoo useinmiten hienosti paikallaan karsinassa tai käytävällä kiinni.Ori saattaa tökkiä hoitajaa hiukan kovemmin ottein mutta ei tarkoita pahaa, Ben on muuten ihan lempeä hoitotoimenpiteissä.Antaa käsitellä melkein missä tilanteessa vain, joskus thiedemann-ohjien laitossa saattaa repiä päätä ylösalas joka vaikeuttaa hieman apuohjan kiinnitystä mutta napakka repäisy ohjasta useinmiten auttaa ja ori lopettaa touhunsa.Tarhassa antaa yleensä aika nopeasti kiinni mutta harvoin tulee hakijaansa vastaan, joskus Beniä joutuu hieman seuraamaan eestaas tarhassa jos hän on päättänyt että ei tahdo lähteä mihinkään - näin tapahtuu varsinkin jos kaikki muutkin ovat ulkona.

Taluttaessa kannattaa virittää naru turvan ympärille - Ben on hiukan vauhdikkaampi kaveri siinä mielessä että ei oikein kunnioita taluttajaa vaan jyräilee minne sattuu jos saa siihen mahdollisuuden.Orin ison koon puolesta tätä käsittelevät vain hiukan vanhemmat hoitajat taluttaessa.Huomio on pakko yrittää pitää taluttajassa ettei Benin keskittymine herpaannu ja se huomaa jossain muualla jotain kiinnostavaa mitä on vaan pakko päästä tutkimaan. Jos orilla näyttäisi olevan oikein levoton päivä kannattaa pistää päähän orikuolain oman turvallisuuden varmistamiseksi, taluttajalla ei muuten olisi paljon sanomista herran jyräämisiin ja näin minimoitaisiin riskit.Jos Benin huomion saa pidettyä sinussa sujuu talutus ihan mallikkaasti ja ori kävelee reippaasti vierelläsi.

Ratsastaessa hieman raskaanoloinen, Benillä on jyräysongelmia tässäkin hommassa ja vaatii selkäänsä hieman osaavamman ratsastajan joka osaa ennakoida ja kitkeä ajoissa pois jyräysyritykset.Benillä käytetään melkein joka lajissa thiedemann-apuohjaa, joskus rennommilla päivillä se jää tosin talliin odottamaan.Ben vispaa ohjienkin kanssa päätänsä edestakas mutta ohja auttaa huomattavasti hillitsemään orin omia touhuja.Benillä on myös kineton-turparemmi joka tuo ratsastajalle hieman etulyöntiasemaa jos Ben päättää lähteä jyräämään, väärissä käsissä turparemmi on kuitenkin hyvinkin haitallinen - liika repiminen voi pistää koko ratsukon kumoon.Ben on yleisesti kuitenkin reipas ja tekee työtä käskystä mutta joskus ori pistää hanskat tiskiin ja pienet hetket ratsastuksesta menee kentän päästä päähän jyräämiseen, orille kannattaa siis antaa melkein kokoajan jotain tehtävää ettei keskittyminen herpaantuisi.Kouluratsastus sujuu ihan okei, vaatii hiukan vahvempia apuja ollessaan vähän pökkelö mutta lämmettyään taipuu oikein kivasti HeA-juttuihin.Esteitä tykkää kovasti mennä ja usein niitä lähestytään aikamoisella vauhdilla joka yleensä johtaa siihen että Ben hyppää liian kaukaa ja matalalta että kolauttaa puomin heti ensikäsittelyssä etujaloillaan alas.Tässä lajissa vaaditaan ratsastajalta paljon terävyyttä ja tarkkaavaisuutta, muuten koko homma menee ihan muusiksi ja Ben ryntäilee esteille nelistäen.Napakat avut ja tilanteessa mukanaoleminen on välttämätöntä tämän orin kanssa että saisi onnistuneita hyppyjä, kun Ben on avuilla ja kuuntelee tulee niitä hyviäkin hyppyjä onneksi, muuten orin tekniikassa ei ole mitään moitittavaa.Maastossa kotonaan niinkuin tallin muutkin suomenhevoset.Ei säiky ja varmajalkainen, reipas kuitenkin täälläkin ja tarvitsee edelleen selkään sen hieman kokeneemman kuskin että homma sujuu.Ei lähde niin usein jyräilemään maastossa ellei mennä laukkaa, tässä askellajissa saattaa ori innostuessaan jyrätä ja jopa pukitella - mitä Ben ei tee kuin todella harvoin kentällä.Kärryjä tykkää kovasti vedellä ja vauhtia löytyy tässäkin lajissa muille jakaa !

 


SUKUTAULU

i: Rajaportin Marsalkka ii: Komentajan poika
ie: Virkkuukoukku
e: Rajaportin Hellanlettas ei: Haraldiini
ee: Kesä-hehku
 
 

JÄLKELÄISET

 

                                                            t.Rajaportin Pikku Paronitar                   e:Kep Mva Fn Rajaportin Paronitar
                                                            o.Rajaportin Shakkimatti                       e:-
 
                      o.Mekkalan Untuvikko                           e:-
                      t.IST Midnight moon                             e:?
                      t.Rajaportin Meikkipelle                         e:?
                      t.Rajaportin Vappuaatto                        e:?
                      o.Yönsillan Energinen Ilmestys               e: IST Vapun Humiseva Vastaus
                      o.Hakkaa päälle Pohjan poika                e: Feden Nirppanokka
                      t.Feden Suomineito                              e: Feden Nirppanokka
                      o.Rajaportin Runoloitsu                         e: Rajaportin Lemmenvalo
 

 


KISAKALENTERI

 
Laji Paikka & tuomari Sijoitus
URL Koulu: HeC Skh-foorumi, Niitti 1/21
URL Este: 60-70cm Skh-foorumi, Niitti 8/24
EP.vir Näyttelyt: Orit Instagram, Niitti 31/52 7,6/10
     
     
     
     
     
     
Saavutukset: -
 
 

  ARVOSTELUT

-Katatu: Rotuleima on erinomainen, mutta kaula voisi olla paksumpi, myös sukupuolileima on hyvä. Pään muodot ovat hyvät, mutta pää on ehkä vähän liian pitkä, kaula on hyvän muotoinen, mutta alaosa on liian terävä. Suu on sopivan pituinen ja napakka. Korvat ovat hienot ja oikeilla kohdilla. Merkki ja tummennokset on hienot, silmät ja sieraimet oikeilla kohdilla, joskin silmät ja sieraimet saisivat olla vähän isommat. Harja sopii Benille hyvin, sillä se on sopivan pituinen ja ihanan tuuhea. Kouluarvosana: 9+ Hinta-arvio: 45-50€

-Wind Horses: Skp leima on erinnomainen Rotuleima myös erinnomainen. Pään muodot kaikenkaikkiaan hyvät. Posken näkyvyys hyvä! Suun pituus myös hyvä. Korvat hyvän kokoiset ja hyvällä paikalla. Silmät oikiean kokoiset, muotoiset ja oikealla paikalla. Sieraimet hyvän kokoiset, muotoiset ja oikealla paikalla. Tummennokset turvassa onnistuneet erinnomaisen hyvin! Kaulan pakuus hyvä, mutta olisi voinut olla pidempi. Harja lanka ja väri sopii hyvin hepalle! Harja on myös juuri sopivan mittainen ja paksuinen. Täytössä ei moittimista. Kokonaisuudessaan oikein persoonallinen herrasmies tämä ori! Kouluarvosana: 9

-Kiiapa:Rotuleima erinomainen, Benillä on selvä suomenhevosen rakenne. Orileima tulee hyvin esille, joten myös sukupuolileima on erinomainen. Kaula saisi olla pyöreämpi ja hevosella on korostettu vahvaa alakaulaa. Kaulan pituus kumminkin rodunomainen. Niska on ehkä hieman liiankin korkea, joka saa orileimasta hyvin selkeän, mutta saa pään ja kaulan näyttämään hieman epäsopusuhtaiselta. Hevosen alahuuli voisi olla hieman pienempi ja turpa pyöreämpi. Silmät saisivat olla hieman suuremmat, mutta silmät on kiinnitetty hyvin oikealle paikalla ja hevosella on silmissään orimainen katse. Sieraimet myös ovat kaikinpuolin onnistuneet. Edestäpäin katsottuna toinen korva vaikuttaisi hieman leveämmältä, mutta muuten korvien koko ja muoto on onnistunut. Korvat on myös kiinnitetty hyvälle paikalle. Hevosen harjas rodunomainen, pitkää ja paksua. Kaunis väritys, johon on tehty siihen mätsäävät tummennokset ja pienen lisäsäväytyksen antava turpapilkku. Komea suomenhevosori!

-Niitti:Sukupuolileima hyvä,siitä 8.Rotuleima ja yksityiskohdat myös 8,suokkimainen, hyvät silmät.Rakenne 7,kaulan malli kaipaa huolittelua.Siisteys 6,suttuinen.
 
 
 
.
 
©2020 Ra.Ra - suntuubi.com