Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

  Nimi: IST Madness of Butterfingers

  Kutsumanimi: Voikkari, Voikkis

  Ikä: 4.9.2007 (8v)

  Rotu: Kesyaasi (säkä n. 130cm)

  Väri & Merkit: Kellanvalkoinen,herasilmät

  Sukupuoli: Ori

  Om./Kas.: Maikken(Ra.Ra), Iisantalli

  Asuintalli: Ra.Ra

  Tekijä: Maikken,Ra.Ra

  Rekisterinumero: SKPR-8738

 

  Paras Kaveri: Svante

  Painoitus: Harraste

  URL-Hoitaja: Tike

 

  KO:HeC  -  Ye:60cm  -  Re:40cm  -  Me:40cm

     KUVAGALLERIA

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Luonne

Hoitaessa kiltti tapaus.Voikkari on varsinkin paikalla jos jossain rapisee namipussi ! Pitää harjauksesta, seisoo usein hyvin tyytyväisenä paikallaan karsinassaan harjauksen aikana eikä turhia hötkyile.Jos oria hoidetaan tallissa yksin voi ohjelmaan kuulua pari korviasärkevää aasimaista huutoa, näistä ei kuitenkaan kannata välittää vaikka pojalla olisikin ikävä kavereiden luo.Varustaminen onnistuu varsin hyvin jo, Voikkarille on opetettu ottamaan kuolaimet automaattisesti suuhun jos ne laittaa sen eteen, tämän jälkeen se kyllä kerjää nameja mutta pelkkä rapsutus saa luvan riittää.Tarhassa jopa isompi riitapukari kuin Dybo ! Juoksentelee härnäämässä muita ponioreja ja saa kyllä usein maistaa kavioita rasittavan käytöksen tuloksena.Svanten kanssa kuitenkin oiva kaksikko ja orit jaksavat repiä toistensa loimia ja riimuja vaikka koko päivän, usein nämä kaksi tarhataankin ilman senkummempia varusteita kun ne tuppaavat menemään rikki orien yhteenotoissa.Antaa kuitenkin hyvin kiinni tarhassa mutta voi helposti jämähtää paikoilleen aasimaisen jääräpäisesti jos muut jäävät ulos.Turha repiminen ei auta tässä tilanteessa, joutuu vain odottamaan että ori tajuaa liikkua.

Taluttaessa kulkee hyvin vierellä eikä tässä ole mitään suurempia vaikeuksia, joskus voi päättää poistua paikalta jos taluttajalla ei olekkaan mitään kiinnostavaa taskuissaan, aasithan ovat tunnetusti vahvoja niin perässä ei hirveästi kannata roikkua, yleensä kyllä menee itsestään tallille takaisin eikä karkaa muille apajille.Jos orista tahtoo vahvemman otteen kannattaa riimunnaru kiepauttaa turvan ympäri jolloin orin karkausyrityksen saattavat kesketyä ylimääräisen paineen johdosta.

Ratsastaessa ihan vikkelä tapaus ! Energiaa löytyy sopivasti ja yleensä kentällä näkeekin pirteän aasipojan juoksentelemassa.Yrittää kovasti kuunnella ratsastajaa mutta jos tulee tilanne että Voikkari ei tahdo - niin se ei sitten todentotta tahdo.Hieman paksukalloinen tapaus kyseessä joten tosi harvoin Voikkarin saa suostuteltua tekemään jotain mitä se ei halua tehdä, oli tämä sitten niin helppo asia kuin kavaletin hyppääminen tai peruutus.Kouluratsastus sujuu helpolla tasolla, hirveän vaikeita asioita ei orilla tehdä kun sen keskittymiskyky ei riittäisi siihen.Osaa kuitenkin sopivasti perusasiat.Esteitä tykkää kyllä mennä mutta joskus on niitä jumituspäiviä kun aletaan stoppailemaan jo monta metriä ennen estettä.Korkeemmilla esteillä varsinkin hiukan epäröi ja voi hypätä aika sivusta tönköllä loikalla, mutta eihän tätä lajia ole hyppäämään edes luoto, joten siihen nähden menee oikein mallikkaasti yli.Maastossa varma, yksinkin voi huoletta mennä vaikka tähänkin saattaa sisältyä korviasärkevää huutoaktiviteettiä.Ei pelkää mitään rasahduksia tai yhtäkkisä tilanteita, aika kylmänviileästi katselee tapahtumia ja jatkaa sitten matkaa.

 

 

i: etsitään ! ii: -
ie: -
e: Cashew ei: -
ee: -

 

 

Jälkeläiset

-

 

Kisakalenteri

Laji Tuomari & Paikka Sijoitus
     
     
     
     
     
     
     
     
     

Saavutukset: -

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arvostelut

- Ansku Koo: Hauskan näköinen kaveri! Rotuleima tosiaan erinomainen, selvä aasihan tämä on. Sukupuolileima taasen ihan OK, olisin saattanut sanoa tammaksikin, mutta kun lähemmin tarkastelee, onhan se vähän enemmän orimainen. Rodunomaiset suuret korvat löytyvät hyviltä kohdilta, sopivan kokoisina. Terhakan näköinen aasi, silmät ovat pirteät, ja samalla hyvällä kohdalla. Myös muotonsa puolesta hyvät silmät. Harja näyttää vähän siltä, että se ei meinaisi pysyä pystyssä, mutta OK. Aasi näyttääpi olevan suora, ja ommel näköjään siistiä. "Tummennokset" (jos niitä niiksi voi nyt kutsua) ovat kiva lisä, ja ne on tehty sopiviksi, ei liian värikkäiksi. Hinta-arvio: 25€ - 30€ Kouluarvosana: 9+

-Mirzza: Rotuleima erittäin hyvä, korvista näkee heti, että kyseessä on aasi. Sukupuolileima on myös erittäin hyvä. Korvat, ja silmät ovat sopivan kokoiset, ja oikeilla paikoilla. Sieraimet olisivat voineet olla vähän suuremmat, mutta sieraimet ovat hyvillä paikoilla. Harja ja otsatukka sopivan lyhyttä ja paksuista aasille. Kaula on todella hyvin liittynyt päähän. Suu pysyy myös hyvin kiinni, ja herasilmät korostavat Voikkiksen aasimaisuutta, ja söpöyttä. Väriä Voikkarissa on minun makuuni vähän liikaa. Voikkari on suora, josta huomaa, että Voikkari on tehty ja täytetty hyvin. Kokonaisuudessaan Voikkari näyttää onnistuneelta aasilta!

 

 

.

 

©2018 Ra.Ra - suntuubi.com