Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

     Nimi: FnRa.Ra Artificial Intelligence

     Kutsumanimi: Altti

     Ikä: 29.12.2010 (6v.)

     Rotu: Selle Français

     Väri & merkit: Kimo, Papumuskuviointi.

     Sukupuoli: Ori

     Om./Kas.: Maikken, Ra.Ra

     Asuintalli: Ra.Ra

     Tekijä: Maikken,Ra.Ra

     Rekisterinumero: SKPR-7678

 

     Paras Kaveri: Pontso

     Painoitus: Kenttä/Koulu

     URL-Hoitaja: Ei oteta !

 

      KO: Grand Prix

      Ye: 110cm  -  Re: 90cm  

      Me: 90cm

                             

               KUVAGALLERIAAN

 

         --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Luonne

Hoitaessa Altti osaa käyttäytyä suhteellisen mallikkaasti.Hiukan hölmön oloinen nuori ori saattaa kuitenkin vielä hiukan hämmentyneenä napata hihasta tai kuopaista ihmistä päin etujalalla.Altti kannattaa hoitaessa sitoa kiinni sen pyöriessä aika paljon karsinassa,seisoo myös mallikkaasti käytäväketjuissa, ei omaa vetopaniikkia.Tammojen lähettyvillä hormoonit hyrrää joten Altilla pitää olla hoitotilanteissakin kokenut ja isompi hoitaja, pienemmällä ei ole paljon sanomista jos ori päättää että nythän me mennään moikkaamaan noita tammoja ! Altilla löytyy helpompaa käsittelyä varten Monty Robertsin Dually-riimu sekä pitkä ketjunaru jolla saa orin hallintaan.Pitää kuitenkin hoitotoimenpiteistä ja kutiaa ihmeellisen paljon aina korvien takaa,sieltä kannattaa rapsutella jos oriista tahtoo ystävän itselleen ! Helppo suitsia ja varustaa muutenkin, hiukan jännemmän näköset varusteet ovat vielä vähän pelottavia tuttavuuksia mutta hiljaa edetään orin kanssa sen nuoren iän takia.Tarhassa kannattaa pyytää ori luokse, sen luokse mentäessä se saattaa luulla hommaa leikiksi ja lähteä ison potkupukin kera karkuun jossa hakijan turvallisuus on vaakalaudalla kun ei tämän hepan kaviot ole mitkään pienet..Tulee luokse kuitenkin helposti vihellyksen kautta ja hyvää käytöstä kannattaa aina palkita.

Taluttaessa vaatii kokeneen käsittelijän.Vähän erimielisyyksiä tulee välillä talutusreissuilla että mennäänkö menosuutaan vai käännytäänkö kivassa kaaressa takasinpäin.Altin Dually-riimu antaa sopivasti kuitenkin vastusta orille eikä se kauan jaksa tapella jos taluttaja pitää jalkansa visusti maassa ja on orille tomera ja päättäväinen.Talutusharjoituksia ei ikinä voi tehdä liikaa ! Tarhasta talliin ja takaisin kuitenkin matkat sujuu suhteellisen hyvin, narua ei kuitenkaan kannata pitää täysin löysällä kun aina voi sattua jokin tilanne.

Ratsastaessa vielä hiukan raaka,mutta omaa mahtavan työmoraalin ja kulkee todella nätisti käyttäen selkää ja polkien takasille.Tämä tosin tapahtuu vain kokeneen ja kärsivällisen ratsastajan kanssa.Ei vikuroi mutta on tarkka istunnasta ja avuista, voi kiukutella sivupotkuilla ja stopeilla jos ratsastaja häiritsee Alttia turhaan.Erittäin tarkka siitä miten apuja käytetään, mutta ei pidä sentään pelätä antaa apuja ehei ! Altti osaa myös olla hieman jääräpää jolloin saa kyllä käyttää voimakkaampiakin keinoja että orin paksuun kalloon mahtuu ajatus että ratsastaja määrää,lisäksi pieniä vauvahetkiä tulee vielä kun vaikka esimerkkinä nyt mennään pohkeenväistöä ja yhtäkkiä orista tuntuu että jalkojen ristiin pistäminen ei ole kivaa ja saattaa loikkia sivulle...Nuori vielä joten paljon opittavaa on.Oppii lopulta erittäin nopeaa tahtia ja sisäistää varsinkin kouluratsastukseen liittyvät liikkeet hienosti.Hyvin onnistuu jo piaffe ja passagekin,lisäksi laukanvaihtojen sulavuus on myös selvästi peritty Altin isältä..:) Ottaa hiukan lämpöä lisätyistä askellajeista mutta pysyy lapasessa.Esteillä innostunut ja kuumuu hieman tässäkin, jos korkeudet pysyvät maltillisina niin menee oikein hienosti.Isommatkin esteet menevät hyvällä tekniikalla, esteiden jälkeen tosin tarvitsee ratsastajan täyden huomion ettei Altti ehdi vetämään päätä jalkojen väliin josta seuraa ihme kaniloikkaepisodi ! Esteitä kuitenkin mennään harvoin orin kanssa eikä ikinä kokonaista tuntia pelkkiä hyppyjä.Altin selästä ei saisi näin nuoressa vaiheessa missään nimessä tippua ettei se opi heittämään ratsastajia alas ! Maastossa vähän säpsäkkä, yksin on menty vain pari kertaa ja silloin ollut kuitenkin ihan mallikkaasti vaikka säpsyillyt enemmän.Kaverin kanssa ja mieluiten varmajalkainen ori ettei Altin pasmat mene sekaisin edessäkävelevästä tammasta.Kaksisteen kuitenkin pysyy aisoissa vaikka kovasti haluaisi mennä ohitse, ensimmäisenä ei Altin kanssa kannata mennä jos se pelästyessään lähtee rynnimään.Maastoesteitä orilla voi mennä, näissä pitää varautua ihme loikkiin kun vielä senverran vieras asia Altille, orilla on kuitenkin kisattu jo kaksi maastoesteluokkaa hyvin tuloksin.Altin kanssa kannattaa kuitenkin vielä nuoresta iästä johtuen tehdä mahdollisimman paljon maastakäsin tehtäviä ettei orilla mene sekaisin opetetut asiat jos selkään kiipeää usein toinen ratsastaja.Liinassa kulkee hienosti ympyrällä pieniä pyrähdyksiä lukuunottamatta,irtohypytys sujuu myös yksikseen kentällä, hyppää mielellään !

Muuta: Altti jatkaa isänsä jalanjäljissä ja on ykköshevonen kisoissa.Altti saavutti Fn-arvonimen 22.11.2015 ja arvonimi on liitettynä orin virallisessa nimessä.Altin kaksoisveli Ultron asuu Oritalli Big Applessa.

 

i: K.R Pelottava Pontso

ii: KH Mistral
ie: Ra.Ra Odessette
e: FnRa.Ra Something Shy ei:FnAP Ventóu Nucancé
ee: FnRa.Ra Champagne Showers
 
 
Jälkeläiset
 
 -o.Sandman                                    e:RD Echoes In Rain
                                             -t.Ra.Ra Mania Insomnia                 e: Strangely Beautiful                                          
 
 
Kisakalenteri
 
Laji Tuomari & Paikka Sijoitus
Koulu : Kür Marjam, KhtCredey 1/25
VIR.Näyttelyt: Hevosorit Myster, Skh-foorumi 6/10 KUMA,JS
VIR.Näyttelyt: Orit Myster, khtRaRa 3/9 irtoSERT,JS
VIR.Näyttelyt: Hevosorit Ellen, Skh-foorumi 3/9 [1hyl], irtoSERT,JS
Koulu: Kür Iitu, KhtAthene 2/?
Este: 40-50cm, tyyli Ilo ja Nipsu,khtHato 2/?
Koulu: HeB  Sokeri, KhtHato 1/3
Kenttä: Senior Cup (10-20cm,HeC,50cm) Sohvi & Esssi, ecpcrbeventing 2/6 (8.99sek:0vp,78%,31,5sek:0vp)
Kenttä: Bronze Trophy (60cm,VaB,50-60cm) Sohvi & Esssi, ecpcrbeventing 3/?
VIR.Näyttelyt: Hevosorit Myster, Skh-foorumi 6/10 KUMA,JS
Este: 20-40 + uusinta AUTUMN CUP  3/23
Este: 50-60cm,tyyli AUTUMN CUP 1/24
Este: 60-80cm AUTUMN CUP Kesk./hyl.
Koulu: HeC 1997 AUTUMN CUP 1/7
Koulu: Kür AUTUMN CUP 1/10
VIR.Näyttelyt: Orit Ellen, AUTUMN CUP 4/8  KUMA,JS
VIR.Näyttelyt: Orit Myster, Skh-foorumi 3/10 irtoSERT,JS
Este: Sennu (20-30,tyyli?) Ada, KKAK ?
Este: Sennu (50-60,aika?) Ada, KKAK ?
Koulu: Kür Ada, KKAK Kesk./hyl.
Kenttä: CIC2* (50-60cm,VaA) Essi & Sohvi, ECP&CRB Eventing 5/? (Kisaaja: Leea)
 
Saavutukset: irto-SERT x 3, KUMA x 3 , JS x 6
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
 
                          Arvostelut
-Limppu: Rotu on Altille oikea, ylpeä pään muoto sekä kaulan liittyminen on ylevä ja tarpeeksi sievä rodulle. Sukupuoli on ok, kaula saisi olla rotevampi, kaatuu liikaa sisäänpäin sukupuoleen nähden. Rotu näkyy selkeästi kaulan pituudessa, sopivan pitkä päähän katsottuna. Korvat ovat oikean kokoiset ja hyvällä paikalla, antaa Altille hevosen ulkonäön. Pää on suhteutettuna hevoseen aivan loistava, turpa on sopivan kokoinen sekä kaartuu nätisti alaspäin, antaen siron vaikutelman. Silmät antavat lempeän ja hyvän vaikutelman, ovat oikeassa kohdassa, miellyttävän kokoisetkin. Sieraimet voisivat olla enemmän turpaa kohden, jäädessään kauemmas turvasta antaa ponimaisemman ilmeen. Leuka on jykevä sekä sopivan mittainen, tuo ihanan aitouden hevoseen. Poski on hyvän kokoinen, ja jää tarpeeksi "alas", jolloin pää näyttää pidemmältä jälleen hevosen vaikutelman luoden. Harjan väritys soveltuu hienosti hevoseen, pituuskin ilahduttaa silmää. Väritys on Altilla lumoava, erittäin komea pakkaus.
-Kiiapa: Rotuleima hyvä, Altilla on hevosmainen, mutta hieman epäryhdikäs olemus. Orileima selkeä. Selle Françaisille kaula saisi olla hieman suorempi, mutta pituudeltan ja paksuudeltaan kaula on rodunomainen. Hevosen alahuuli saisi olla ohuempi ja suu saisi ulottua hieman syvemmälle hevosen päähän. Pään on sivuprofiililtaan rodunomainen.Suu on kumminkin sopivan tiivis. Pään alalinja hyvä, kaulan ja pään liittymäkohta voisi olla hieman selkeämpi. Leukaperä kaartuu kumminkin hyvin ja selkeästi. Silmissä Altilla on orimainen katse, joten muodoltaan silmät ovat onnistuneet. Silmien koko on myös sopusuhtainen hevosen kokooon verrattuna, eikä silmien paikassakaan ole moitittavaa. Korvat ovat kaikinpuolin onnistuneet. Sieraimien kärki saisi omaan makuuni olla hieman terävämpi, mutta sieraimien koko, muoto ja paikka ovat muuten moitteettomat. Altin harjas rodunomainen niin pituudeltaan kuin paksuudeltaankin. Hevosen väritys on hienosti toteutettu. Ompelujäki siistiä, hevonen on kumminkin hieman vino.
-Mirzza: Rotuleima erittäin hyvä, varsinkin suhteellisen pitkän kaulan takia. Sukupuolileima hyvä. Korvat, silmät, ja sieraimet ovat oikeissa kohdissa, ja oikean kokoiset. Silmät ovat oikeaa hevosta kuvastavat, ja valopilkutkin ovat hyvillä kohdilla. Altin harja on hyvän pituinen, mutta hieman liian paksu omaan makuuni. Otsatukkakin on hyvän pituinen, mutta hieman liian paksu omaan makuuni. Altti omaa hienot muodot. Papurikkotäpläisyys sopii erittäin hyvin Altille. Altti on suora, ja todella siististi tehty. Pää sopivan kokoinen kaulaan. Kaula olisi kuitenkin voinut olla vähän leveämpi ja paksumpi säkää, ja selkää kohden. Kokonaisuudessa Altti on todella hieno, ja herrasmaisen näköinen, mutta huomaa, että Altilla on pilkettä silmäkulmassa!
-Joey: Kuvista näkee jo, miten kookas kaveri on kyseessä. Rotuleima istuu mainiosti paikalleen, sukupuolileimaa myöden. Niska kauniin loivasti kaareutuva ja pään alkamiskohta on selkeä. Korvat hyvänkokoiset ja kivasti sisäänkaareutuvat sekä kivan muotoiset. Hieman eri korkeuksilla. Päässä yleisesti ottaen hyvännäköiset muodot. Turpa sekä leukaperät todella kivanmuotoiset. Suu on hyvän syvyinen, suora ja siisti. Kaulan ja pään liittymäkohta hyvin esillä. Kaulan muoto omasta mielestä vähän hakusessa. Paksuus vaihtelee ja keppiä kohden mentäessä eteen kaipaisin enemmän massaa. Ja sitä tukien harjan puolelle suorempaa, tasaisesti kaareutuvaa linjaa. Niskan alue kovin tasapaksu.Silmät uniikinmuotoiset ja vilpittömät. Kiiltopisteet hyvänkokoiset, ehkä hieman liian ylhäällä, lähellä silmän reunaa - katse näyttää suuntautuvan ylöspäin. Sieraimet hyvänmuotoiset ja hyvillä paikoilla. Kiinnitykset näyttävät siisteiltä. Harja näpäkkä ja ajaa erinomaisesti rodunomaisia piirteitä. Hevosen väritys on hienosti toteutettu ja antaa sporttisen ulkonäön. Ori on siististi toteutettu ja suora iinjoiltaan. Näyttävä näky!Hinta-arvio: 45€ Kouluarvosana:
-Myster: Siisti yleisilme.Selkeä orimainen leima.Hieno rotuleima, kaula vaatisi lisää paksuutta.
          -Ellen: Vaikuttava olemus, hyvä rotuleima, kaula saisi olla hienomuotoisempi.
 
 
©2017 Ra.Ra - suntuubi.com