Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nimi: Kep Mva Fn Svante Kas./Om.: Maikken, kas. tuntematon
Kutsumanimi: Svante (svantte) Asuintalli: Ra.Ra
Ikä: 1.9.2004 (14v) Tekijä: Maikken /Maikkenin isosisko
Rotu: Gotlanninruss Rekisterinumero: SKPR-6553
Väri & merkit:Tummanruunikko,jauhoturpa Paras kaveri: Poniori-lauma
Sukupuoli: Ori Painoitus: Harraste- ja Maastopainoite

KO: HeB   -   YE: 70cm   -   RE: 50cm   -   ME: 50cm

KUVAGALLERIAAN

 


Luonne

Hoitaessa Svante on oikein kiltti.Antaa koskea joka paikkaan ja seisoo nätisti seurailen uteliaasti jokaista hoitajan liikettä.Joskus Svante voi olla vähän jekutustuulella, jolloin saatat miettiä että minne laitoit harjan kun todellisuudessa ori on viskannut sen muualle kun käänsit selän hetkeksi ! Herkkuja jos Svante saa yhden niin varmasti saat sen jälkeen hihojen repimistä ja lattian kuopimista - kelle nyt yksi riittäisi ? Svante on varsinkin ahne pieni poni jolle isompi ruoka-annos on päivän pelastus, joten kerjääminen ei ole yllätys tälle pyöreälle ponille.Suitsiminen onnistuu hyvin mutta saattaa joskus venytellä päätä alas remmejä kiristäessä, mutta ei niin että se haittaisi hoitajan toimintaa.Tarhasta välillä vähän vaikea saada kiinni jos muut ponikaverit on ulkona, Svante niin tahtoisi jäädä riehumaan muiden kanssa mutta kun tajuaa että enempää ei voi karkuun juosta niin jää odottamaan kiltisti kiinniottoa.

Taluttaessa ei mitään ongelmia, Svante kipittää nätisti vierellä ja pitää tiettyä etäisyyttä taluttajaan.Ei tule liian lähelle ja omaa siis siten hyvät ja turvalliset tavat.Voi kovin tuulisella säällä säpsähdellä mutta harvoin mitään pelästyy pahemmin.Narua kannattaa kuitenkin pitää tuntumalla, Svante osaa myös tajutessaan napata narusta kiinni jos et pidä siitä tarpeeksi kovaa ja kipittää karkuun etsimään vehreempiä ruokapaikkoja..

Ratsastaessa tämä poni on suloinen energiapakkaus ! Svantelta löytyy aina tahtoa ja energiaa työskennellä vaikka se ei koulupuolella niin lahjakas olekkaan.Yleisesti Svante on kevyt kädelle mutta kuumutessaan voi jäädä vähän vahvaksi, pienet puolipidätteet usein auttavat ja alas istuminen, Svante vastaa hyvin istuntaan.Kipittävien askelien johodosta ei Svanten askeleet ole tallin mukavimpia istua, mutta niissä kuitenkin pysyy.Lisäykset ovat vielä kovin hankalia, mutta Svante yrittää kovasti. Kaikinpuolin nöyrä poni joka yrittää parhaansa.Joskus sateisella ja tuulisella säällä orin ponimainen puoli saattaa päästä esille - stoppailut ja pienet protestipukit ovat silloin kova sana.Nämä saa poiskarsittua mahdollisimman simppelillä ratsastuksella, sellaisella säällä Svante ei jaksa keskittyä mihinkään vaikeaan.Esteitä tämä poni hyppää mielellään vaikka kapasiteettiä ei ole niinkään korkeampiin esteisiin.Harvoin kieltää mutta saattaa olla jalkojen nostossa vähän laiska jolloin puomeja kolahtelee alas.Omaa kuitenkin omaa imua esteille ja hyppää välillä erikoisistakin paikoista.Maastossa Svante on kotonaan.Ei säiky mitään ja kantaa ketä vaan turvallisesti selässään.Jos haluat rentoutua ja keskittyä muuhunkin kun ratsun pidättelyyn ja rauhoitteluun niin Svante on oiva valinta.Saattaa jopa olla vähän uhkarohkea maastossa, kova tuuli ja sade ei haittaa siellä - kentällä kun se ponista tuntuu maailmanlopulta. Svantella voi myös ajaa kärryillä, vetää mielellään niitä ja oikein näppärä pidemmilläkin matkoilla !

Muuta: 21.12.2015 Svante saavutti virallisista näyttelyistä Fn-tittelin ! 14.7.2016 Svante saavutti virallisissa näyttelyissä korkeimman arvonimen joka löytyy nyt liitettynä orin nimeen!

 


SUKUTAULU

i: PL`s HH Baddian ii
ie
e: Etsitään ! ei
ee

 


JÄLKELÄISET

-r.S.V Ilopilleri                                                   e:?

-r. MM`s Pink fluffy unicorn dancing on rainbow    e:Pihlajan Dilpa

 


KISAKALENTERI

Laji Paikka & Tuomari Sijoitus
VIR.Näyttelyt : Sukkaponit Skh-foorumi, Myster 1/9 LKV1, BIS3, MVA-sert, JS
Ravit : B-kategoria, 150m Skh-foorumi, Mirzza 2/2
ep.VIR.näyttelyt : Sukkaorit Skh-foorumi, Mirzza 2/3
VIR.Näyttelyt : Muut orit ja tammat Skh-foorumi, Kura 2/9 LKV2, irtoSERT, JS
Ravit,A-Kategoria  Skh-foorumi, kht Juoksu-Jalka 3/8 01.20,3aly
Kenttä : Senior Cup (10-20cm,HeC,50cm) Ecpcrbeventing, Esssi ja Sohvi 1/6 (kisaaja: Saila)
URL Koulu :HeC SKh-foorumi, Niitti 15/21
URL este : Ristikko Skh-foorumi, Niitti 19/23
URL m-este: Ristikko-50cm Skh-foorumi, Niitti 18/23
epVIR.näyttelyt: Muut Instagram, VARJA 2/18 8,6/10
epVIR.näyttelyt: muut orit Skh-foorumi, Viltsuh. 2/3
VIR.Näyttelyt: Muut Skh-foorumi,Taija 2/6 LKV2,irtoSERT,JS
Maastoeste: Pena Cup (?cm) ECP&CRB Eventing, Essi ja Sohvi "Clear round" (Kisaaja: Viivi)
VIR.Näyttelyt: Itsetehdyt muista materiaaleista,orit Skh-foorumi, Myster 1/5 LKV1,BIS4,MVA-sert,JS
Este: 20-40cm tyyli Capota Derby 2016 Tsemppari
Este: 40cm aika  Capota Derby 2016 (Kisaaja: Viivi)
Este: CSI2* 60 cm, aikaratsastus A.2.1 ECP&CRB 2017,Essi ja Sohvi ?/35 (Kisaaja:Viivi)
 
Saavutukset:  LKV1 x 2 , LKV2 x 2 , BIS3, BIS4 , MVA-sert x 2, irtoSERT x 2, JS x 4
 
 

ARVOSTELUT

-Niitti: Hyvä sukupuolileima, orimainen rakenne, pirteän näköinen poni. Myös rotuleima kohdallaan, rotuleimaa tukisi jykevämpi pää. Svante on kuitenkin olemukseltan ja väriltään selvä russponi, suloista jauhoturpaa myöten. Orimainen niska, Svante on erittäis ryhdikäs kaveri. Tällä ponilla pään alalinjan muodot saatu todella hyvin näkyville! Leukaperä voisi olla syvempi, mutta se erottuu kiitettävästi varsinkin sukkaponille. Myös pään ylälinja ja turpa mainiot, vaikka toki pää on makuuni liian siro russponille. Pään ja kaulan suhde hyvä, kaula levenee sopivasti siistiä kiinnitystä kohti. Korvat hieman pitkät, mutta sopivat värinsä puolesta ponille hyvin. Materiaalivalinta ei passelein mahdollinen, samalla tavalla ponin kanssa toteutetut olisivat istuneet sen päähän vielä paremmin. Silmät ja sieraimet hyvät ja paikoillaan, mutta jälkimmäiset voisivat olla hiukkasen suuremmat. Harja tukee rotuleimaa todella hyvin!

-Mirzza: Sukupuolileima hyvä. Rotuleima ihan hyvä. Hyvän pituinen kaula. Yleensä en tykkää, että sukkakeppihevosilla kapenee turpaan, mutta tälle se on tehty hienosti! Hienosti on Svantelle saatu turpa valkoiseksi! Sieraimet hienot, ja saatu samoille paikoille. Silmät kivat, ja näyttää olevan suht samoilla paikoilla. Harja hyvän pituinen ja paksuinen. Korvat olisivat voineet olla muutakin, kuin fleeceä, mutta kyllä sekin on ihan ok. Korvat menevät hieman hassusti ylhäältä (korvat kääntyvät ylhäältä sisällepäin) ja korvat olisivat voineet olla hieman lyhyemmät. Ryhtiä ponille on saatu hienosti. Kepin kiinnitys siisti, mutta olisi voinut olla samaa väriä kokonaan. Kaulassa on mennyt (kuvista päätellen) täytettä toiselle puolelle liika. Samaten sukasta näkyy vanu läpi, mikä on vähän epsiistiä. Kouluarvosana: 9 = Kaulasta näkyy vanu, korvat kääntyvät, kaulassa on toisella puolella täytettä enemmän, Hinta-arvio: 15€ - 26€ = Turpa kiva, harja ja otsatukka hyvän pituiset ja paksuiset, suku-, ja rotuleima hyvä, kaulan pituus hyvä, korvat kivat, ryhti tosi hyvä.

-Kura: Hyvin orimainen poni. Pientä epäsiisteyttä mm. korvissa ja kiinnityksesssä. Hieman ratsuponimainen.

-VARJA: Profiili 9, Kaula 9, Rotuleima 9, Harja 8, Väritys 9, Täyttö 9, Siisteys 9, Saumat/neulos 8, Silmät 9, Sieraimet 9, Korvat 7.

 

 

©2020 Ra.Ra - suntuubi.com