Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nimi: Ra.Ra When life gives you lemons,make Lemonade Om./Kas.:Maikken, Ra.Ra 
Kutsumanimi: Lemona Asuintalli: Ra.Ra 
Ikä: 9.8.2008 (10v) Tekijä: Maikken
Rotu: New Forest-poni Rekisterinumero: SKPR-6556
Väri ja merkit: Kärpäskimo,- Painoitus: Esteratsastus
Sukupuoli: Tamma Paras kaveri: Nita

KO: HeA   -   YE: 100cm   -   RE: 80cm   -   ME: 80cm 

KUVAGALLERIAAN

 


Luonne

Hoitaessa Lemona osaa olla vähän kärttyinen välillä, mutta ei tee mitään pahaa hoitajalle.Voi uhkailla näykkimällä ilmaa tai potkimalla karsinan seinää, mutta ei tee sen kummempia.Suurimmaksi osaksi seisoo nätisti paikallaan katsellen tallin touhuja, liian kova harjaus tai yllättävä remmin kiristys tosin tuo ponista sen kärttyisen puolen esiin.Suhteellisen helppo kuitenkin käsitellä ja varustaa.Ei ota heti kuolaimia suuhun yleensä, vaan se pää nousee turhan korkealle useinmiten ja jos tämä toistuu monta kertaa etkä saa kuolaimia suuhun vieläkään - tuskin tulet saamaan niitä sinä päivänä ollenkaan suuhun.Tarpeeksi nopeat liikkeet ja vahva ote päästä kuitenkin toimii yleensä.Tarhasta haku onnistuu - joudut tosin aina hakemaan ponia jostain peränurkasta, Lemona tulee harvoin vastaan.

Taluttaessa kulkee vierellä aika mallikkaasti.Tutkii ympäristöä mutta pitää päähuomion kuitenkin taluttajassa ja menosuunnassa.Jos kaverit ovat ulkona ja olet ottamassa Lemonaa sisälle voivat pienet stoppailut kuulua mukaan.Nykäisyllä usein tulee nöyrästi perässä ja jos ei se auta heti niin maiskutus mukaan niin eiköhän tamma tule perässäsi.Ei lähde näpeistä, joskus kuitenkin jos poni päättää että tahtoo poistua paikalta voi se olla hyvinkin mahdollista että tamma raahaa sinua perässään kunnes saa ylimääräisen roikukkeen karsittua pois.Tätä tosin tapahtuu erittäin harvoin, eikä yleensä ole vaikea löytää ponia - siellä missä on rouhomätäs löytyy myös pieni kärpäskimo poni.

Ratsastaessa tamma on ihan suhteellisen reipas ja rehellinen.Peilaa erittäin voimakkaasti ratsastajaa - huonoryhtinen ja kovakätinen pohjevispaaja saa varmasti ratsastaa erittäin jännittyneellä ponilla.Lemona omistaa oman moottorin ja ei tarvitse sen takia hirveän pitkiä pohjeapuja, toki pohkeet kannattaa pitää kokoajan kyljissä kevyesti, Lemona tekee välillä omia askellajivaihdoksia hitaampaan jos ratsastaja ei ole tarkkana.Ei ole laiska mutta osaa jonain päivinä välttää työntekoa erittäin taidokkaasti.Ponimaisuus tulee esille esimerkiksi uusissa tehtävissä missä tammaa ei kiinnosta pätkääkään joskus ja jumittaa keskellä kenttää ja ylenpalttinen kylkien potkiminen ei auta, niistä seuraa yleensä pienet pukit jonkin ihme käännöksen kera.Kärsivällinen ja napakka käskeminen saa yleensä ponin taipumaan.Kouluratsastus sujuu ihan mallikkaasti, Lemona ei kuitenkaan rakenteeltaan ole ihan kouluratsu tyyppiä.Oikean ratsastajan kanssa kulkee ihan nätisti peräänannossa ja väläyttelee kylläkin ihan kivanäköisiä askelia.Osaa ja tekee kyllä ihan hyvin koululiikkeitä,etu- ja takaosakäännöksissä ei tosin malttaisi oikein vaan ne usein leviävät turhan paljon.Esteet on se Lemonan juttu.Kipinä syttyy ponin silmissä ja koko ratsastettavuus muuttuu melkein täysin.Mitä korkeampi este sen kivempaa! Ponimaisuus tulee kyllä esille tässäkin lajissa - tekee joskus huvin vuoksi omia kieltojaan ja viimehetken ohituksia mutta kyllä Lemona tykkää hypätä useinmpina päivinä.Kapasiteettia olisi varmasti korkeammallekkin, tekniikkaa pitää vielä hioa ennen kun korkeampia esteitä pääsee poni ylittämään.Korkeat sarjat taitaa olla Lemonan lempipuuhaa, tässä kyllä vaaditaan ratsastajalta apua koska liian innokas poni yleensä ottaa sen 4 askeleen sijasta 3, jolloin esteen jälkeen voi poni pinkoa aika kovaa vauhtia ja pahimmassa tapauksessa kompastua.Maastossa ihan ok, ei säiky turhia mutta ei ole tallin varmimpiin maastohevosiin lukeutuva yksilö.Porukassa rennompi ja uskaltaa päästellä vähän lujempaa.Yksin toki pärjää mutta kaveri mukana on Lemonalle mukavempi vaihtoehto.

 


SUKUTAULU

i ii
ie
e: Nomore ei
ee
 
 
 

JÄLKELÄISET

-
 
 
 

KISAKALENTERI

 
Laji Paikka & Tuomari Sijoitus
VIR. Näyttelyt: Ponitammat Skh-foorumi, Myster  3/10 LKV3, irto-SERT, JS
Este: 20-30cm,tyyli khtKuunkukka, Lina 11/16  48p/60
Este: 40-50cm,tyyli khtKuunkukka, Lina 10/13[3hyl.]  49p/60
Este: 60-70cm Skh-foorumi, Niitti 12/24
Maastoeste: 60-70cm Skh-foorumi, Niitti 18/24
Este: 60cm (Kisaaja: Carita) Spring Cup ?/30 (4vp)
Este: 70-80cm (Kisaaja: Carita) Spring Cup ?/20 (0vp)
     
     
 
Saavutukset: LKV3, irto-SERT, JS
 
 

    ARVOSTELUT

-Niitti: Erittäin onnistunut sukupuolileima, lempeän näköinen tamma. New forestiksi omaa hieman jykevän pään suhteessa kaulaan, mutta ponimainen kuitenkin. Pään ylälinja hyvä, samoin alalinja. Alalinjan muodot hyvin näkyvissä, leukaperä kaipaa syvyyttä. Alahuuli hyvin näkyvissä. Pää itsessään paksu. Suu jää toiselta puolen hieman avonaiseksi, mutta se on hyvän syvyinen ja suora. Kaula jää todella ohueksi pään ollessa jykevä, mutta kaulalta löytyy hyvästi pituutta. Kaula on hieman luikku, newforestilla sen soisi olla hieman lihaksikkaamman ja tukevan näköinen. Levenee loppua kohden, kiinnitys keppiin hyvä. Hevosen ilme on epäryhdikäs ja se tuntuu kenottavan eteenpäin. Erittäin hyvät korvat, omilla paikoillaan ja todella siististi kiinnitetyt. Silmät ja sieraimet myös hyvä, vaikka itse olenkin suurempien sierainten ystävä! Täyttö pään osilta hyvä, mutta kaula on jäänyt epätasaiseksi ja vinoksi. Todella suloinen ja siististi toteutettu väritys.

-Ellu N.: Hyvin kaunis New Forestin poni. Väri sallittu. Sukua voisi olla enemmän. Tummennokset kauniisti tehty ja silmät sekä sieraimet oikeilla paikoilla. Ompelujälki siisti, mutta hieman liian kurvikas leukaperä. Korvat oikeen kauniit ja sirot. Tummennokset ja värjäykset oikeen siistit ja huolella tehdyt. Ponilla kuitenkin hiukan liian kapea keskiosa..Kaunis ja todella huolella tehty poni! Kouluarvosana: 10- Hinta-arvio: 40-50€ (http://keppiheppoja.blogspot.fi/)

-Wind Horses: Skp leima erinomainen. Rotuleima hyvä. Pään muodot kaikenkaikkiaan hyvät. Posken näkuvyys hyvä. Suun piituus hyvä. Korvat oikean kokoiset ja oikealla paikalla. Sieraimet ja silmät oikeilla paikoilla, oikean kokoiset ja muotoiset. Kauan paksuus ja pituus hyvä, mutta olisi voinut leventyä enemmän loppua kohden. Kärpäskimo väritys onnistunut hyvin! Tummennokset myös onnistuneet hyvin. Harja on sopivan mittainen, paksuinen ja värinen. Täyttö näyttää todella siistille. Kokonaisuudessaan oikein kaunis neiti tämä tamma.Kouluarvosana: 10-

 
 
 
 
.
©2020 Ra.Ra - suntuubi.com