Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

   

 

                                                   

Nimi: Ra.Ra Something Shy Om./Kas.: Maikken, Ra.Ra
Kutsumanimi: Sonya Asuintalli: Ra.Ra
Ikä: 1.12.2007 (11v) Tekijä: Maikken
Rotu: Selle Français Rekisterinumero: SKPR-6546
Väri & merkit: Kimo, - Paras kaveri: Gina
Sukupuoli: Tamma Painoitus: Kouluratsastus

KO: Grand Prix   -   YE: 100cm   -   RE: 90cm   -   ME: 60cm

KUVAGALLERIAAN

 


Luonne

Hoitaessa utelias tamma.Tutkii karsinasta ulos pitkällä kaulallaan tallin ympäristöä, ovi voi olla huoletta auki - Sonya ei lähtisi mihinkään! Antaa harjaa hyvin ja seisoo lepposasti odottaen että hoitaja on valmis.helppo suitsia, ei jostainsyystä pidä yhtään gramaanien kiinnityksestä, mutta muu sujuu hyvin :) antaa kiinni tarhassa hyvin, jolkottelee hakijansa luokse iloisesti tervehtimään.

Taluttaessa Sonya kulkee nätisti vierellä, mutta pakkasella tai erittäin tuulisella säällä tammasta löytyy isompi vaihde! pysyy käsissä kuitenkin ongelmitta.Joskus hiipii salakavalasti turhan paljon taluttajan edelle jota se ei saisi tehdä, jos kuitenkin huomaa ajoissa tämän niin Sonyalle riittää pieni huomautus ja tamma palaa takaisin sinne minne kuuluukin.

Ratsastaessa kuumuu aika paljon.Ajoittain säikky, usein vain jos jotain tapahtuu todella nopeasti ja tamma ei ole ihan mukana tapahtumissa. Epätasainen tuntumalle ja hakee itseään vinoon usein, Sonyalla käytetään vielä gramaaneja vinouden ja huonon kannattelun takia vaikka tammalla onkin jo ikää vähän enemmän niin kulkee niillä huomattavasti paremmin.Sonya kantaa kyllä itseään paremmin nykyään joten gramaaneja ei tarvitse kuin alkutunnista, joskus ne kannattaa myös jättää kokonaan pois että pääsee ratsastajakin töihin ! Herkkyyttä löytyy - joskus sitä on liikaakin.Perinyt emänsä hienot liikkeet ja askel on ajoittain erittäin ryhdikästä ja voimakasta.Osaa myös suuttua ja vetää aikamoisia pukkeja välillä jos ratsastaja on liian hätiköivä tai avut ovat kovat/epäselvät. Kouluratsastus on enemmän Sonyan heiniä, laukka lisää vielä tässäkin iässä tammaan lämpöä tosin.Sonyalla on kuitenkin suhteellisen mukava laukka istua jos tamman saa siististi pakettiin ratsastettua.Avot ja sulut sujuvat hienosti! Ravityöskentely sujuu vaivatta ja käynnissä kulkee hyvin kantaen itseään tasapainoisesti.Passage ja Piaffe ovat vuosien saatossa kehittyneet keskikertaisesta yksiin Sonyan varmimpiin liikkeisiin! Esteillä kuumuva ja herkkä myös, ei anna virheitä yhtä helposti anteeksi kun sileällä.Sonya vaatii todella paljon vakaata kättä ja istuntaa esteillä, pienikin epätasapaino saa tamman pukittelupäälle ja kieltokierteeseen, oikein energisinä päivinä saattaa juosta esteen läpi tai nousta pystyyn.Pienillä radoilla hitaassa tempossa on enemmän Sonyan mieleen kun siinä saa vähän miettiäkkin eikä tarvitse kaahottaa - jos siis tamma on rauhoittunut eikä sinkoile sinne tänne. Maastossa ei tammalla olla paljoa menty, mutta porukassa meiluiten siellä tamman säikyn luonteen takia.Maastoesteitä ei kummemmin menty kun pari hyppyä siellä täällä, varoen ja räpiköiden mennään vielä yli toistaiseksi.

Muuta: Sonya sai Fn-tittelin 30.10.2013, uuden version myötä arvonimi kuitenkin mitätöityi.

 


SUKUTAULU

i: FnAP Ventóu Nucancé ii: AP Korston
ie: K.H Frou-Frou
e: FnRa.Ra Champagne Showers ei: Ra.Ra Jardeaux
ee: K.H Frou-Frou

 


JÄLKELÄISET

 

-o.Ra.Ra Artificial Intelligence     i:K.R Pelottava Pontso

                       -o.Ra.Ra Vibranium                    i:K.R Pelottava Pontso                        

                                                                   -t.Ra.Ra Genuine Perfection        i:K.R Pelottava Pontso

                                                                   -o.Ra.Ra Neverover                   i:Ra.Ra Top notch Banter

                                                                   -o.Ra.Ra Aftercare                    i:Ra.Ra Collectionneur

 


KISAKALENTERI

Laji Paikka & Tuomari Sijoitus
VIR.näyttelyt : Hevostammat Skh-foorumi, Alisa 2/20[4hyl.]LKV2,irtoSERT,JS
VIR.näyttelyt : Puoliveritammat Skh-foorumi, Ellen 1/8 LKV1,BIS2,MVA-sert,JS
Este : 20-40cm Sipoo, Vipsu & Maryyh 3/?
Este : 50-60 cm Sipoo, Vipsu & Maryyh 3/?
Koulu : Kür Sipoo, Vipsu & Maryyh    1/4/6?)
EPV.näyttelyt : tammat Sipoo, Vipsu & Maryyh 3/10 (?)
VIR.näyttelyt : Hevostammat Skh-foorumi, Ellen 3/10[1hyl] LKV3,irtoSERT,JS
VIR.näyttelyt : Hevostammat Skh-foorumi, Ellen 4/12 KUMA,JS
URL Koulu: HeB Skh-foorumi, Niitti 11/15
URL Este: kaksintaistelu  Skh-foorumi, Niitti 1 kierros,ei edennyt - ei sijoitusta
Este: 40-50cm tyyli (Kisaaja: Rontti) Spring Cup 3/25
Este: 60cm (Kisaaja: Rontti) Spring Cup ?/30

Saavutukset: LKV1 , LKV2 , LKV3 , BIS2 , MVA-sert , IrtoSERT x 2 , KUMA , JS x 4

 


ARVOSTELUT

-SuvituuliSonyan sukupuolileima on hyvä, näin sen heti tammaksi. Sopii ihan hyvin selle Francaisiksi. Hevonen on tavallaan "litteä". Se ei omaa pyäreyttä vaan näyttäisi olevan kokomatkalta keskipalansa levyinen. Ompeleet ovat siistit ja harjan kiinnitys näyttäisi kestävältä ja siistiltä. Korvat ovat hyvässä kohdassa ja oikean kokoiset, tosin kiinnitys voisi olla hieman siistimpi. Silmät voisivat myös olla omaan makuuni alempana ja eri kulmassa. Suu näyttää pysyvän suhteellisen hyvin kiinni. Hevonen vaikuttaisi hieman vinolta ainakin turvasta. Myös posken muodot ovat hieman oudot. Poski alkaa liian selkeästi jolloin se näyttää oudolta. Kouluarvosana: 9½ Hinta-arvio: n.30e (vanha versio)

-Suklaaponi: Rotuleima kiitettävä. Samoin sukupuolileima. Ompeleet siistit ja hevonen näyttää suoralta. Silmät sopivan kokoiset ja muotoiset ja oikealla kohdalla.Sieraimet samaten. Alahuuli voisi omaan makuuni olla vähän lyhyempi, mutta menee noinkin. Korvat sopivan kokoiset ja sopivalla kohdalla. Suu sopivan syvä ja pysyy hyvin kiinni. Kaula sopivan paksu ja sopivan kokoinen.Kouluarvosana:10- Hinta-arvio:n. 25 € (vanha versio)

-RuthSanotaan vaikka nyt Sonkuksi :'D. Muttamutta Sonkun rotuleima on hyvä. Sukupuolileima on ihan hyvä myös, aluksi ruunaksi luulin. Sonkun silmät ovat hieman liian lähekkäin ja ylhäällä, mutta muuten hyvän kokoiset ja niiden valopilkku hyvän kokoinen. Sieraimet hyvän kokoiset ja hyvällä paikalla. Korvat hyvän kokoiset ja oikealla paikalla myös. Sonkun otsaharja on hyvän paksu, voisi olla vähän pidempi, samoin sivuharjassa. Sonkun poski näkyy ehkä liian hyvin. Pää on kaulaan suhteutettuna hyvän kokoinen ja pidän kaulan muodosta. En näe ompelujälkiä. Kouluarvosana: 8+ Hinta-arvio: 25€ (vanha versio)

 

 

 

©2020 Ra.Ra - suntuubi.com