Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

     

 

                          

                                nvh-tamma Hanna -08               Pelle,Potter ja Svedde tallissa -09         Nipan kanssa esteen ylitystä kevät -10                                                                                                                

Pusua juoksuttamassa kesällä 2009

 Kaikki alkoi vuonna 2007 kesällä kun sain esimmäisen kepparini, new forest-tamma Pusun.En vielä sillon innostunut hirveästi siitä ajatuksesta että tästä voisi tehdä jopa harrastuksen, mutta ratsastelin kuitenkin Pusulla aika usein.Varsinainen harrastus alkoi vasta vuotta myöhemmin kun löysin vanhoista laatikoista -90 luvun hevoshulluja, yhdessä niistä oli juttua keppihevosista.Yhtäkkiä olin jo kaivellut valkoisen parittoman sukan esille ja väsännyt siitä itselleni ensimmäisen itsetekemäni kepparin koskaan.Tämä sukkainen kaveri sai nopeasti tiedot, siitä tuli SWB tamma Corinne - silloin se  oli tottakai maailman paras ja hienoin keppihevonen ! Pikkusiskoni sain myös mukaan tempaistua ja kohta hänelläkin oli pari hevosta. Corinnen jälkeen innostuin tekemään lisää  hevosia - ja niitä tosiaan tuli lisää.Tallin nimeksi päätimme ristiä siskoni ja naapurityttöjen kanssa Rajaportin Ratsastajiksi, josta nykyinen tallin nimi tuleekin.

 

Sukkakepparit hallitsivat vuoden 2009 kevääseen asti, nimittäin silloin tulivat kaksipalaiset remmiin.Samoihin aikoihin kirjauduin myös Skh-foorumille nimimerkillä Maikkii.Ensimmäinen kaksipalainen oli pikkuponi LB, hirveän monta kaksipalaista en kuitenkaan ehtinyt tekemään, ennen kuin tajusin että kolmipalaisiakin voi tehä, niin olin nähnyt jossain netissä.Ensimmäinen kolmipalainen valmistui, tämä hevonen asuu edelleen tallissa mutta uutena versiona - nimittäin Arabi-tamma Shang.Silloin en vielä ollut ymmärtänyt fleecen päälle ja shangin tein vakosametti-tyylisestä kankaasta minkä ompelin niin että nurja puoli tuli ulospäin..voi niitä aikoja.Kesällä 2009 koittivat myös enimmäiset ulkopuoliset kisat. Ne olivat ihan lähellä ja kisat olivat pienet. Shangin kanssa meille tarttui mukaan yhdestä esteluokasta ruusuke ! Näissä kisoissa tutustuin ensimmäistä kertaa myös pariin muuhun foorumilaiseen, tuli käytyä loppukesästä monta kertaa siellä tunneilla ja muutenvain ratsastamassa ! Oli mukava tavata uusia kanssaharrastajia eikä vain pöyriä kotikentällä siskon kanssa.

                                          

                                                   Keppareiden tekoa 2008 alkukesästä,tästä se alkoi..

 

Syksyllä 2009 sukkakepparit ja kaksipalaiset alkoivat karsiutua, jotkut saivat uuden hyvän kodin ja jotkut oli pakko lopettaa - niihin lukeutui rakas Corinne.Talli jatkoi sitten kankaisten parissa ja sinä syksynä tallin nimeksi vaihtui lyhyempi versio vanhasta nimestä - kht Ra.Ra, joka on pysynyt tähän päivään asti.Ostin ensimmäisen kepparini 2009 lopussa foorumin Susddelta, hevosen nimi oli Ruska-Ralli ja se edusti  Suomenhevosta.Pian ostimme siskollenikin Lilli-nimisen ponin.Ihan vuoden 2010 alussa osallistuin uudestaan ulkopuolisiin kisoihin,samalla tallilla oli taas kisat missä olin ollut kesällä. Kisaajia oli huomattavasti enemmän, Ralli kuitenkin nappasi näyttelyistä ruusukkeen.Ratsastusluokista ei tullut mitään, mutta hauskaa oli ! Tämä sai minut vain treenaamaan lisää, näihin aikoihin ratsastin varmaan joka päivä parikin hevosta.

2010 kesään mennessä talli oli vain täynnä kolmipalaisia, pikkusiskoni ja naapureitteni into alkoi laantua, joten pyöritin periaatteessa tässä vaiheessa tallia jo yksin.Olin myös saanut ystäviä Skh-foorumin kautta, jossain tässä välissä olin myös vaihtanut nimimerkiksi Maikkenin joka on edelleen käytössä.2010 kesällä tein myös Youtube-kanavalleni ensimmäisen videon.Vuosi 2010 oli siten merkittävä vuosi - olin saanut lisää kavereita skh-foorumin kautta ja harrastus kukoisti.Kävin myös tunneilla pari kertaa ja parit kisat tuli käytyä syksyllä.Olin kehittynyt huimasti hevosten teossa, ne alkoivat jo miellyttää omaa silmää ja muidenkin ! 2011 alkoi heti isoilla hallikisoilla,jossa tapasin taas uusia naamoja paljon.Olin myös aloittanut tilareiden teon vuodenvaihteessa ja myyntihevoset menivät ihan kohtuuhinnoilla nopeasti uusiin koteihin.Uusia hevosia tuli myös talliin - joka tarkoitti että vanhoja piti lähteä.

 

    '       

                       Eka talli,syksy 2008                              Hevoset laitumella -10 kesä                           Talvi 2010, kaikki tallin hevoset

 

 2011 vuodesta aina tähän päivään asti Ra.Ra on toiminut aktiivisesti, edellisinä vuosina aktiivisemmin IRL-puolella kun nyt.Paljon kisoja, leirejä, hevosia on mennyt ja tullut, valmennuksia ja ompelutunteja on näiden vuosien aikana ollut.Ikä jo painaa pikkasen mutta..vielä ette musta eroon pääse !

 

©2020 Ra.Ra - suntuubi.com